Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Națiunilor Unite luptă împotriva schimbărilor climatice, prin utilizarea tehnologiei blockchain

onthedottranslations.com
onu natiunile unite

Organizația Națiunilor Unite a selectat platforma blockchain Unique Network pentru a lansa o inițiativă de token nefungibil (NFT) în efortul de a inspira pe alții să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice.

Potrivit unui anunț, Unique va fi partenerul tehnologic principal în cadrul Programului ONU de Așezare Umană și Asociația Internațională pentru Avansarea Abordărilor Inovatoare a Provocărilor Globale, care va crea munca tinerilor artiști ca NFT. Programul, numit Digital Art for Climate Action Empowerment, sau DigitalArt4Climate, încurajează creatorii să prezinte lucrări de artă care îi inspiră pe oameni să lucreze pentru a găsi soluții mai bune pentru mediu.

"Organizația Națiunilor Unite a recunoscut tehnologia NFT ca un nou mediu unic de expresie creativă care poate ajuta la amplificarea mesajelor despre acțiunea climatică", a spus grupul. „ONU dorește să aducă această formă de artă inovatoare următoarei generații de creatori care beneficiază de o tehnologie care îi poate ajuta să își amplifice și să-și valorifice munca”.

Potrivit programelor ONU, dezvoltatorii au concurat într-un hackathon virtual luna trecută pentru a crea galeria de artă digitală și piața care prezintă opera de artă DigitalArt4Climate. Proiectul se va deschide pentru contribuții începând cu 12 august.

Organizația Națiunilor Unite a declarat anterior că explorează utilizările tehnologiei blockchain în lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru a contribui la atingerea unei economii globale mai durabile. Deși aparent grupul nu a fost niciodată implicat direct în încurajarea dezvoltării NFT-urilor, cel puțin un membru al Pactului Global al ONU a avut-o. La începutul acestei luni, NFT și platforma de jocuri blockchain Enjin au declarat că va explora modalități de utilizare a NFT-urilor pentru a promova sustenabilitatea și egalitatea.

Pozițiile companiilor în ceea ce privește mediul înconjurător devin din ce în ce mai îngrijorătoare pentru investitori și utilizatori, deoarece efectele schimbărilor climatice par să se intensifice. ONU a enumerat 17 obiective privind dezvoltarea durabilă pe care speră să le fi atins până în 2030, inclusiv reducerea inegalității, furnizarea de educație de calitate și încurajarea consumului și producției responsabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.