Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa: Înregistrăm o creştere de 50% pentru rezervările în staţiune/Turiştii caută preponderent hoteluri de trei şi patru stele

Facebook
litoral mamaia

Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa a anunţat că se înregistrează o creştere de 50% pentru rezervările în staţiune, menţionând că turiştii caută hoteluri de trei şi patru stele care oferă cel puţin servicii de demipensiune, potrivit news.ro.

Ştefan Necula, reprezentantul agenţiei Litoralulromanesc.ro şi membru în Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Mamaia va fi anul acesta pe primul loc în privinţa numărului de turişti de pe litoral.
“Din statisticile noastre, până la sfârşitul lunii aprilie înregistrăm o creştere de 50% pentru rezervările în staţiunea Mamaia. Cererea, de asemenea, acum este în creştere mai mare. Preţurile sunt cele care au influenţat foarte mult decizia turiştilor de a veni în staţiunea Mamaia. Pe lângă alţi factori care anul trecut ne-au adus scăderi de vânzări, anul acesta preconizăm că vom avea staţiunea Mamaia pe locul întâi ca şi număr de turişti, ca şi rezervări, poziţie pe care anul trecut a tot schimbat-o cu staţiunile din sud. Credem noi că anul acesta staţiunea Mamaia va renaşte. Avem toate premisele pentru acest lucru, având în vedere că acum preţul parcării este unul dintre cele mai mici din ţară. Avem abonamente săptămânale, care sunt până într-o 100 de lei, ceea ce cred că este un cost foarte mic pentru securitatea turiştilor în ceea ce priveşte parcarea”, a precizat Ştefan Necula.
El a menţionat că există zone în staţiune în care s-a investit foarte mult.
“Avem zone în care s-a investit foarte mult. Mă refer aici la hotelieri care şi-au amenajat spaţiile în aşa fel încât să fie oaze de petrecere a timpului liber în vacanţă. Vorbim de destinaţie în sine, care creşte de la an la an, vorbim de satisfacţia turiştilor care, conform unei statistici făcute de către noi la sfârşitul sezonului 2022, a fost în creştere faţă de ultimii ani. Şi asta ne arată că toţi investitorii din turism în staţiunea Mamaia sunt interesaţi să îşi readucă turiştii”, a precizat Necula.
Întrebat ce tip de hoteluri caută turiştii în Mamaia, el a răspuns: “Preponderent hotelurile de 3 stele şi de 4 stele, bineînţeles. Vorbim aici de cazări cu servicii de masă. Turiştii îşi doresc să vină la un hotel care le oferă servicii cel puţin de demipensiune pentru a-şi asigura cumva mesele pe timpul sejurului”.
Preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, Nicolae Bucovală, a declarat, în conferinţa de presă, că hotelierii fac eforturi ca tarifele să nu mai crească.
“Tarifele practicate de hotelieri, la unele unităţi, au rămas pe loc. Sunt aceleaşi tarife de anul trecut, iar la unele hoteluri, unde au făcut investiţii, investiţiile au fost enorm de mari, tarifele au crescut undeva cu între 5 şi 10%. La această creştere nu contribuie numai investiţiile pe care le facem noi pe zona hotelieră, iarăşi revin cu preţul la utilităţi care nu ne lasă în pace. Nu pot să înţeleg ce face Guvernul aici. Producem zece mii de megawaţi. Vă dau un exemplu, cinci mii exportăm, cinci mii consumăm în ţară, dar preţurile pentru noi intern cresc pe zi ce trece. Aici sunt influenţe pe care toată vara probabil că noi le vom suporta deşi tot timpul suntem ameninţaţi că vor creşte, vor creşte, vor creşte. Facem eforturi ca tarifele să rămână pe loc”, a afirmat Nicolae Bucovală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.