DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Organizația Romanian Business Leaders se revoltă: Încă un cadou pentru CCIR – o propunere legislativă de 75 de mil. euro anual din banii firmelor

medscape.com
afaceri dubioase

40 de senatori și deputați, toți din arcul guvernamental, au considerat că e o idee bună să dea anual Camerei de Comerț și Industrie a României un „cadou de vreo 75 de milioane de euro” strânși dintr-o taxă anuală obligatorie plătită de firme și PFA-uri către CCIR, sub pretextul înființării unui Catalog al firmelor, „pe care nu l-a cerut nimeni și a cărui utilitate nu o vede nimeni”, susține organizația Romanian Business Leaders.

Vezi și: Încă o taxă pentru firmele românești: ce este contribuția pentru 'promovare'

„Tot cei 40 de senatori și deputați au considerat că e o idee bună să mai birocratizeze un pic mediul de afaceri, așa încât fiecare administrator de companie să fie obligat să ia un „certificat de competență” ca urmare a absolvirii unui curs de instruire în managementul afacerilor. Probabil după colț așteaptă furnizorii de astfel de cursuri, după exemplul furnizorilor de servicii de analiză la securitatea fizică, obligatorie pentru fiecare firmă.

Domnule Prim Ministru Ciucă, la fiecare întâlnire pe care am avut-o am subliniat că este prioritară pentru mediul de afaceri simplificarea administrativă și debirocratizarea. Ați fost de acord cu noi că este nevoie de asta și ați subliniat că ne susțineți.

Domnule Președinte al Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, în nenumărate rânduri ați vorbit de nevoia de susținere a antreprenoriatului românesc, a firmelor mici și mijlocii. Pentru că doar așa România poate să prospere.

Domnule Viceprim-ministru Kelemen Hunor, v-am auzit vorbind despre criza economică ce urmează, despre nevoia susținerii companiilor și nevoia de responsabilitate a politicienilor.

Domnilor, din pozițiile de demnitate pe care le ocupați, dar și de președinți de partide din care provin cei 40 de deputați și senatori semnatari ai propunerii legislative, vă solicităm să interveniți direct, în stoparea acestor încercări repetate de îmbogățire a unor organizații private cum e CCIR din banii mediului de afaceri. Spunem repetate, pentru că este a doua încercare de introducere a unei taxe obligatorii în favoarea CCIR. Asta după încercarea de acordare gratuită către CCIR a unui teren de 400 de milioane de euro, considerată de Comisia europeană ajutor de stat. Dacă CCIR nu se poate susține din cotizațiile membrilor săi, nu înseamnă că firmele trebuie să fie obligate să adere la ea.

În numele a 300 de antreprenori, Boardul Romanian Business Leaders vă spune că dragoste cu sila nu se poate”, au declarat reprezentanții Romanian Business Leaders.

Romanian Business Leaders (RBL) este de 10 ani vocea și vehiculul de acțiune al liderilor de business pentru a construi o Românie în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru 1.000+ antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice, pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.