Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat echipamente de peste 100.000 de euro Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Echipamente în valoare de peste 100.000 euro au fost donate Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş de către organizaţia Salvaţi Copiii, în urma unei campanii de strângere de fonduri realizată cu sprijinul clienţilor librăriei online Libris, informează Agerpres.

Citește și: FOTO - Accident rutier grav: pieton lovit de o mașină, după ce a trecut printr-un loc nepermis

"Peste 100.000 de clienţi ai librăriei online Libris au donat pentru Salvaţi Copiii în cadrul proiectului de strângere de fonduri în beneficiul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş. Suma strânsă în urma donaţiilor a fost utilizată integral de către Salvaţi Copiii pentru achiziţia unui aparat de ventilaţie Maquet Servo-U şi a unui monitor Spectrum M4, în valoare de 105.000 de euro", precizează reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii, într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.

Potrivit acestora, în România se nasc anual 1.000 de copii cu malformaţii congenitale cardiovasculare care, conform opiniei specialiştilor, trebuie operaţi în primul an de viaţă.

Aproximativ 10% dintre aceşti pacienţi reprezintă urgenţe care trebuie tratate chirurgical în perioada neonatală, iar, din estimările medicilor, în România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenţii cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu Mureş.

Începând cu anul 2005, aici au fost operaţi aici peste 3.600 de copii, dintre care peste 500 de nou-născuţi.

"Clinica de la Târgu Mureş este un pilon fundamental în ceea ce priveşte patologia cardiacă a nou-născuţilor. Aici ajung nou-născuţi din întreaga ţară, care au nevoie de intervenţie medicală promptă. Am lucrat cu medicii - o echipă formidabilă, care s-a dezvoltat de la an la an - pentru a putea aduce în clinica de chirurgie cardiacă aparatura medicală de care ei au nevoie, pentru a-i îngriji pe cei mai vulnerabili, nou-născuţii cu malformaţii cardiace. Performanţele de la Târgu Mureş sunt remarcabile şi dotarea acestei clinici reprezintă o prioritate vitală pentru România. Mizăm pe parteneriatul cu medicii, pentru a-i salva pe micuţii noştri luptători", a precizat preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, citată în comunicat.

În cei patru ani de la iniţierea parteneriatului Salvaţi Copiii - Libris, clienţii librăriei au donat în total 320.000 de euro, donaţia medie crescând de la 3,14 lei la 4,72 lei.

Reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii menţionează că vor dona, de asemenea, echipamente performante Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş - Secţia neonatologie, unde vor ajunge un aparat de ventilaţie non-invazivă, un ventilator şi un bilirubinometru, în valoare de 44.900 de euro.

Totodată, organizaţia va face o investiţie pentru salvarea nou-născuţilor de la Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş - secţia neonatologie, donând o masă radiantă în valoare de 10.500 de euro.

Anterior, a mai fost donată celor două secţii aparatură performantă în valoare de 154.000 de euro.

"Salvaţi Copiii România şi-a asumat din 2010 o contribuţie importantă pentru reducerea mortalităţii infantile în România printr-un program amplu, la nivel naţional, desfăşurat prin mai multe componente care vizează, deopotrivă, dotarea maternităţilor cu echipamentele medicale necesare îngrijirii copiilor născuţi prematur, dezvoltarea reţelelor specializate de suport pentru mame şi copii la nivelul comunităţilor rurale, pregătirea cadrelor medicale şi implicarea specialiştilor în îmbunătăţirea politicilor publice şi a serviciilor privind sănătatea mamei şi copilului. În cadrul campaniei au fost dotate 88 de maternităţi cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de premature", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.