Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţiile Studenţeşti condamnă acţiunea Jandarmeriei: Agresivitatea verbală nu poate constitui o justificare pentru intervenţia brutală

Inquam Photos / Octav Ganea
jandarmi gaze

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) spune că este inacceptabil ca forţele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violenţă împotriva propriilor cetăţeni şi cere autorităţilor statului să ancheteze cu celeritate evenimentele. "Nu putem privi spre viitor într-o societate mai divizată, poate, ca niciodată. Discursul public a ajuns în aceste zile la un nivel intolerabil de jos, indiferent de opţiunile politice ale cetăţenilor", afirmă studenţii, potrivit news.ro.

Vezi şi: Concluzie neaşteptată a cercetătorilor: De ce e mai bine să fii tratat de un medic femeie

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti a transmis sâmbătă printr-un comunicat de presă că agresivitatea verbală a unora din participanţii la protestul din Piaţa Victoriei nu poate constitui o justificare pentru intervenţia brutală a forţelor de ordine.

”Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România condamnă ferm violenţele petrecute în cursul zilei de ieri la Bucureşti. Agresivitatea verbală a unor participanţi nu poate constitui în niciun caz o justificare pentru intervenţia brutală a forţelor de ordine. De asemenea, lipsa de reacţie a autorităţilor statului român în faţa agitatorilor care au provocat iniţial violenţele ne aduce aminte de modul în care acestea au acţionat în data de 13 iunie 1990”, spune ANSR.

Organizaţia studenţească face apel la calm, apreciind că discursul public a ajuns în aceste zile la un nivel intolerabil de jos indiferent de opţiunile politice.

“Facem un apel la calm. În anul Centenar, România ar trebui să celebreze un veac de existenţă. Să marcăm momentele de frumoasă amintire, respectiv greutăţile care au marcat poporul român în acest răstimp. Nu putem privi spre viitor într-o societate mai divizată, poate, ca niciodată. Discursul public a ajuns în aceste zile la un nivel intolerabil de jos, indiferent de opţiunile politice ale cetăţenilor. Avem speranţa că putem reuşi să ne regăsim decenţa şi să revenim la o atmosferă de normalitate”, mai spun studenţii.

Vezi şi: EXCLUSIV - Unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria DNA: Procuroarea Mariana Alexandru, 'eliminată' printr-un dosar fabricat, clasat după patru ani

Ei cer autorităţilor statului să ancheteze cu celeritate evenimentele de vineri de la mitingul diasporei, considerând inacceptabil ca forţele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violenţă împotriva propriilor cetăţeni.

“De asemenea, solicităm autorităţilor statului român să ancheteze cu prioritate şi celeritate evenimentele petrecute în cursul zilei de ieri. Este inacceptabil ca forţele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violenţă împotriva propriilor cetăţeni. Este inacceptabil ca acestea să îşi dea concursul pentru a crea un sentiment de spaimă şi frică generalizată”, a mai transmis ANOSR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.