Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii de la Cannes o să-i favorizeze pe jurnaliştii radio-TV în relatările pe care le fac (presă)

Agerpres
Cannes

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, vizaţi în 2018 de reacţiile severe ale criticilor de specialitate în urma modificărilor aduse programului de proiecţii, au decis să restabilească proiecţiile matinale pentru presă în cazul filmelor care au premiere de gală pe Croazetă, informează site-ul revistei Variety, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Un film realizat de o româncă a fost selectat în secţiunea Cinefondation de la Cannes 2019

"Dar există însă un tertip: Doar câteva sute de jurnalişti - în principal de la posturi radio şi TV - vor fi acceptaţi, iar ei vor fi aleşi cu mare atenţie de organizatori, potrivit unor surse din anturajul acestora", afirmă Elsa Keslassy, autoarea acestui articol publicat pe site-ul variety.com.

Ideea unui nou aranjament în privinţa proiecţiilor provine din dorinţa organizatorilor de la Cannes de a se asigura că jurnaliştii care pregătesc emisiuni radio şi TV difuzate în cursul serii să aibă suficient timp pentru a face acest lucru. În mod indirect, noua modificare are menirea de a se asigura că premierele mondiale de gală organizate la Cannes vor avea parte de o expunere suficient de consistentă în articolele şi materialele difuzate de companiile majore din industria mass-media.

De asemenea, vor exista şi proiecţii în avans pentru jurnalişti la ora locală 17:00 - în principal pentru reporterii din print - cu două ore înainte de premierele de gală, care încep la ora locală 19:00, a declarat delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, joi, după ce a anunţat titlurile filmelor incluse în acest an în selecţia oficială a evenimentului. Însă, din nou, nu toţi jurnaliştii vor avea acces la acele proiecţii. Thierry Fremaux a spus că organizatorii festivalului îi vor elimina de la acele proiecţii în avans pe criticii de film şi pe jurnaliştii care nu sunt reporteri.

Pentru filmele care vor avea premierele la ora locală 22:00, proiecţia pentru presă va avea loc simultan cu proiecţia pentru public, fapt ce marchează o îmbunătăţire faţă de anul trecut, când jurnaliştii acreditaţi la Cannes au fost nevoiţi să aştepte până în dimineaţa următoare pentru a viziona filmele proiectate cu o seară înainte.

Toate cronicile de film vor fi plasate sub incidenţa unor embargouri foarte stricte, valabile până la ora la care genericele de final apar pe marile ecrane la sfârşitul proiecţiilor pentru public. Orice jurnalist care nu respectă embargoul va fi expulzat de la Cannes, la fel cum se întâmplă şi la alte festivaluri, a precizat Thierry Fremaux.

De asemenea, jurnaliştii acreditaţi vor avea obligaţia de a nu publica niciun conţinut pe reţelele de socializare despre filmele vizionate.

Anul trecut, Festivalul de la Cannes a găzduit peste 4.000 de critici şi jurnalişti acreditaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.