Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii japonezi au reafirmat intenţia de a minimiza numărul oficialilor care vin la Jocurile de la Tokyo

smartradio.ro
Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo a reafirmat vineri intenţia de a minimiza numărul reprezentanţilor străini din comitetele olimpice naţionale, federaţiile internaţionale şi alte organisme invitate în Japonia, pentru a reduce riscul de contagiere cu COVID-19, transmite EFE.

Preşedinta comitetului nipon de organizare, Seiko Hashimoto, a declarat vineri că Tokyo 2020 ''are în vedere'' să diminueze cât mai mult posibil prezenţa reprezentanţilor străini şi plănuieşte luarea acestei măsuri ''în coordonare cu Comitetul Olimpic Internaţional şi Comitetul Internaţional Paralimpic'', scrie Agerpres.ro.

Organizatorii japonezi anticipează o prezenţă de circa 90.000 de reprezentanţi străini, jumătate din cifra iniţială preconizată înainte de amânarea Jocurilor cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, a precizat Toshiro Muto, directorul general al Tokyo 2020.

Muto este optimist că numărul final ar putea fi chiar mai scăzut şi această măsură este în concordanţă cu eforturile de ''simplificare'' a Jocurilor Olimpice pe care CIO le promovează de când Olimpiada a fost amânată cu 12 luni: ''Numărul final ar putea fi foarte scăzut, dacă se decide să fie luaţi în considerare doar reprezentanţii fără de care nu s-ar putea desfăşura Jocurile".

Seiko Hashimoto a precizat că organizatorii ''fac tot posibilul'' pentru a garanta siguranţa Jocurilor şi pentru a ''răspunde preocupării publicului pe această temă''. ''Trebuie să ne asigurăm că vom putea avea vizitatori străini într-o bulă şi să luăm măsuri pentru a asigura siguranţa nu numai a vizitatorilor, ci şi a publicului din Japonia", a subliniat ea.

Măsurile de limitare a mişcării la Tokyo vor afecta atât sportivii, care se pot deplasa numai între Satul Olimpic şi facilităţile de antrenament sau de competiţie, cât şi jurnaliştilor străini sau oficialilor de la comitetele olimpice naţionale sau federaţiile internaţionale.

În Japonia, curentul anti-Jocuri capătă o amploare tot mai mare.

Peste 352.000 de persoane au semnat petiţia online, intitulată "Anulaţi Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a proteja vieţile noastre", lansată la debutul lunii mai de Kenji Utsunomiya, avocat şi fost candidat la postul de guvernator al Tokyo.

Un sindicat al medicilor japonezi a solicitat recent anularea Jocurilor, din cauza riscului de propagare în ţară a unor tulpini noi prin venirea sportivilor străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.