Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii JO 2024 au semnat un parteneriat cu Cisco pentru securitatea cibernetică

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris au anunţat încheierea unui parteneriat cu compania Cisco pentru expertiza sa în securitatea cibernetică, transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Parteneriatul securizează sistemul intern pentru colaboratori, în primă etapă, iar apoi pentru milioanelor de spectatori. Ne-am întărit sistemul cu Cisco, un lider al pieţei de securitate cibernetică. Nu avem nicio îndoială că vom fi atacaţi în permanenţă. Nu ar trebui să existe nicio lacună, în cadrul colaboratorilor, al software-ului, al ecosistemului'', a declarat Tony Estanguet, preşedintele comitetului francez de organizare (COJO).

Jocurile Olimpice sunt urmărite de obicei de miliarde de telespectatori şi riscul atacurilor cibernetice a crescut, aşa cum s-a întâmplat la ceremonia de deschidere a Jocurilor de iarnă de la PyeongChang din 2018.

Citește și: EXCLUSIV Fostul ministru Pintea IA CU ASALT specialiștii din DNA

Cisco, o companie americană, îşi va face simţită prezenţa ''înainte, în timpul şi după'' Jocurile Olimpice din 2024, a declarat Laurent Degre, director general al Cisco Franţa, care şi-a propus ''să aducă inovaţia în serviciul Jocurilor''.

''Jocurile Olimpice sunt o ţintă naturală în ce priveşte siguranţa cibernetică şi este nevoie de o abordare globală cu Atos, Orange, dar şi cu ANSII (Agenţia naţională de securitate a sistemelor informatice). Pentru a anticipa şi a ne pregăti, vor exista simulări de atacuri'', a adăugat Laurent Degre.

După JO 2012 de la Londra, Cisco a devenit partener al forului olimpic în termeni de conectivitate şi reţele.

În luna februarie, după atacurile cibernetice vizând spitalele, guvernul francez a anunţat un plan de un miliard de euro pentru asigurarea securităţii cibernetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.