Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii JO 2024 denunţă o campanie de dezinformare atribuită Azerbaidjanului

digisport.ro
jocuri olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 au acuzat, luni, responsabili din Azerbaidjan de a fi condus o campanie de manipulare de informaţii care a adus prejudicii Franţei privind capacitatea sa de a organiza marele eveniment polisportiv de anul viitor, informează AFP, potrivit Agerpres.

Conform unui raport al Viginum, organismul de luptă împotriva ingerinţelor digitale străine, investigaţiile au început pe 26 iulie pe când "au fost detectate mai multe imagini ce îndemnau la boicotarea JO din 2024", distribuite masiv pe contul de X (fost Twitter).

Investigaţia a fost realizată într-un context de tensiuni diplomatice dintre Paris şi Baku. Franţa s-a implicat în ultimele luni în medierea dintre Azerbaidjan şi Armenia, două foste republici sovietice aflate în conflict de 30 de ani.

Franţa şi-a afişat susţinerea faţă de Armenia, care reclamă o violare a integrităţii sale teritoriale de către Azerbaidjan, o luare de poziţie care i-a atras critici acerbe din partea preşedintelui azer Ilham Aliev.

"Punând în scenă imagini cu revolte sau din capitala Paris, aceste publicaţii au prezentat pe fiecare conţinut al logo-ului Jocurilor Olimpice, trei conturi X oficiale JOP-24 şi două hashtag-uri #PARIS2024 şi #BOYCOTTPARIS2024", a detaliat Viginum în raportul său.

Pe 26 şi 27 iulie, peste 1.600 de postări însoţite de imagini sau de hashtag-uri au fost publicate pe platformă. Aproximativ 91 de conturi par a fi la originea acestor postări, conform Viginum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.