Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii JO de la Tokyo: 'Nu ştim cum vor fi cheltuiţi banii acordaţi de CIO'

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, primele din istorie care au fost amânate, au anunţat vineri că nu sunt la curent cu modul în care urmează să fie cheltuite cele 800 milioane de dolari alocate reprogramării competiţiei pentru anul viitor de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), informează Reuters.

"Noi, în cadrul Comitetului de organizare, nu avem nicio idee în privinţa modului în care vor fi cheltuiţi aceşti bani", a declarat Toshiro Muto, directorul executiv al Comitetului Tokyo-2020, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul schimbă strategia! Ludovic Orban dezvăluie o schimbare radicală făcută pentru starea de alertă

"În ceea ce priveşte repartizarea (banilor), am înţeles că CIO a afirmat că este prea devreme şi prea curând pentru a spune" cum se va face aceasta, a adăugat oficialul nipon.

Joi, preşedintele CIO, Thomas Bach, a anunţat că organizaţia pe care o conduce a decis să aloce suma de 800 milioane dolari (740 milioane euro) pentru combaterea consecinţelor crizei legate de coronavirus.

Bach a precizat, în cursul unei videoconferinţe de presă care a avut loc la finalul reuniunii Comitetului Executiv al CIO, care a avut loc joi, că 650 milioane dolari vor fi consacrate amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo până în 2021, în timp ce 150 milioane dolari vor merge către mişcarea olimpică, în special către federaţiile internaţionale puternic afectate de actuala criză.

Citește și: Video scandalos! Cum a fost provocat ÎPS Teodosie în timpul slujbei

"De ce este vorba de 650 milioane dolari? Mă tem că trebuie să întrebaţi CIO", a mai comentat Muto, refuzând totodată să spună cât îi va costa amânarea Jocurilor pe organizatori şi guvernul japonez.

Pe 24 martie, CIO şi Japonia au convenit amânarea JO de vară de la Tokyo până în 2021, ca urmare a pandemiei de Covid-19, iar oficialii şi experţii japonezi au afirmat la momentul respectiv că această amânare ar putea costa între 2 şi 6 miliarde de dolari, sau chiar mai mult.

Cu excepţia noilor date ale JO, decise împreună de CIO şi Japonia în luna martie, au rămas în suspans multe probleme importante, cum ar fi disponibilitatea locurilor de cazare, siguranţa sportivilor şi o serie de contracte de difuzare şi sponsorizare.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

Sunt de aşteptat modificări ale planului iniţial, astfel încât costurile să poată fi reduse, iar Jocurile să fie mai sigure pentru sportivi, a mai afirmat Toshiro Muto, fără să ofere detalii.

Printre măsurile avute în vedere pentru reducerea cheltuielilor figurează, conform presei japoneze, reducerea duratei ştafetei torţei olimpice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.