Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, anunț important: peste 100 de ambarcațiuni vor transporta sportivii la festivitate de deschidere

gds.ro
Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au angajat 116 de vase pariziene şi regionale de la 42 de companii de transport naval în vederea deplasării sportivilor la festivitatea de deschidere din 26 iulie 2024, transmite Xinhua.

Circa 98% dintre ambarcaţiuni vor fi angajate din Paris, iar testul de la Batorama, o companie din Strasbourg care oferă călătorii cu vaporul.

'Pe 26 iulie 2024, peste un miliard de telespectatori se vor uita la Paris şi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Suntem foarte fericiţi şi recunoscători că putem conta pe ei pentru a face organizarea acestei ceremonii fără precedent, incitantă şi sperăm cea mai mare ceremonie posibilă din istoria Jocurilor'', a declarat preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet.

În decembrie 2021, organizatorii şi-au dezvăluit ambiţia de a prezenta ceremonia de deschidere pe râul Sena, cu cel puţin 600.000 de spectatori aşteptaţi să se alăture la marea petrecere.

 

Pentru prima dată într-o ediţie de vară a Jocurilor, ceremonia de deschidere va avea loc în afara unui stadion şi în inima oraşului.

Vasele vor transporta sportivii, navigând pe un parcurs de şase kilometri pe Sena de la Port d'Austerlitz la Pont d'Iena, cu monumente emblematice ale capitalei franceze pe fundal, precum Notre Dame, Luvru şi Turnul Eiffel. Ruta de croazieră este, de asemenea, una dintre atracţiile turistice clasice ale Parisului.

Pentru ceremonia de deschidere vor fi vândute aproximativ 100.000 de bilete, preţul variind de la 90 de euro la 2.700 de euro.

Parisul a mai găzduit de două ori cel mai mare eveniment sportiv din lume, în 1900 şi 1924. Va fi al doilea oraş după Londra care va organiza Jocurile Olimpice pentru a treia oară, când sportivii din întreaga lume se vor aduna în capitala Franţei anul viitor, între 26 iulie şi 11 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.