Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii Mondialelor de la Courchevel - Meribel rămân optimişti în pofida temperaturilor ridicate

eurosport.com
schi alpin
''Condiţiile meteo au avut un impact. Suntem puţin în întârziere, dar nimic catastrofal. După frigul din decembrie, am produs 50% din zăpadă. Am avut un strat de circa 70 cm de zăpadă pe pârtii, dar am pierdut apoi aproape 30 cm. Ne mai lipseşte o săptămână de producţie pentru a sta bine şi a avea volumul necesar de zăpadă'', a explicat Yannick Favieres, responsabilul pistei de la Meribel, gazda curselor feminine.

Pârtia Roc de fer (de la 2.140 m la 1.432 m altitudine) este în continuare deschisă clienţilor din staţiune şi sportivilor, inclusiv echipa feminină a Franţei care s-a antrenat aici în ultimele zile.

Zăpada, în mare parte artificială, este produsă de tunuri în timpul temperaturilor negative. Producţia creşte cu cât frigul este mai mare.

La Courchevel, gazda curselor masculine, Sebastien Santon, responsabilul noii pârtii Eclipse (de la 2.234 m la 1.300 m altitudine), a declarat că pe ultimii 500 m ai pistei lipseşte zăpada: ''Această ploaie şi aceste temperaturi nu au fost niciodată văzute. Mai avem nevoie de încă trei nopţi friguroase''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.