Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii Openului de tenis al Australiei au anunţat o creştere cu 13 la sută a bugetului de premiere pentru primul turneu aș sezonului

Australian Open
australian open

Organizatorii Openului de tenis al Australiei au anunţat o creştere cu 13 la sută a bugetului de premiere pentru primul turneu de Mare Şlem al sezonului, care ajunge la 59,1 milioane de dolari americani (86,5 milioane de dolari australieni) pentru competiţia care va debuta pe 14 ianuarie la Melbourne, informează AFP.

În 2023, Openul Australiei a avut cele mai mici premii din rândul celor patru turnee de Mare Şlem, 52,3 milioane de dolari americani, fiind câştigat de sârbul Novak Djokovic, la masculin, şi de belarusa Arina Sabalenka la feminin.

Câştigătorii ediţiei din 2024, ale cărei finale vor fi disputate pe 27 ianuarie (feminin), respectiv 28 ianuarie (masculin), vor câştiga fiecare 2,16 milioane de dolari americani.

Directorul turneului, Craig Tiley, a insistat asupra necesităţii ca "cei mai buni jucători ai lumii să fie retribuiţi de manieră adecvată".

Dotarea Openului Australiei aproape că s-a dublat în ultimii zece ani, dar, chiar şi majorată, această rămâne inferioară celei de la ultima ediţie a US Open, care a fost de 65 de milioane de dolari americani.

În cursul sezonului trecut, premiile totale la celelalte două turnee de Mare Şlem au fost de 56,9 milioane de dolari americani pentru Wimbledon, respectiv 54,9 milioane de dolari americani pentru Roland Garros, superioare Australian Open.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.