Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii Turului ciclist al Italiei se opun reducerii numărului de etape

turul ciclist

Organizatorii Turului ciclist al Italiei se opun reducerii numărului de etape din această competiţie, ce ar urma să fie reprogramată în octombrie şi probabil nu va mai avea startul la Budapesta, aşa cum era prevăzut iniţial, scrie ziarul belgian Le Soir.

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat miercuri modificarea calendarului internaţional, Turul Franţei urmând să aibă loc între 29 august şi 20 septembrie, urmat de Mondiale şi de Il Giro.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

Reducerea numărului de etape în Il Giro este o ipoteză respinsă joi de Mauro Vegni, director al RCS Sport, potrivit Agerpres.ro.

"De două luni nu se vorbeşte decât de asta: cum să loveşti în Il Giro, singurul adversar puternic, nealiniat, al turului Franţei", a afirmat Vegni.

"Până acolo încât sunt gata să sacrifice La Vuelta (organizată de ASO, la fel ca Turul Franţei - n. r.) atât în ce priveşte numărul etapelor, cât şi calendarul. Francezii au spus deschis că Il Giro trebuie redus la trei weekenduri, în loc de patru, ca să elibereze date pentru finalul sezonului. Încă mai trebuie să ne apărăm", a continuat el.

Citește și: În continuare exportăm forța de muncă. 150 de lucrători în agricultură din România ajung în Marea Britanie

Il Giro se bucură de susţinerea prestigioasă a fostului mare ciclist belgian Eddy Merckx. "Ar vrea ca în ceva mai mult de trei luni să aibă loc toate cursele dintr-un sezon, iar asta nu va fi posibil", a explicat cel care a câştigat de cinci ori Il Giro. "Eu cred în tradiţia ciclismului mare şi cred că un Giro trebuie să aibă 21 de etape şi să ţină trei săptămâni. Aşa trebuie să fie marile tururi", a adăugat el.

Ediţia cu numărul 103 din Il Giro era programată iniţial între 9 şi 31 mai.

"Sperăm să disputăm Il Giro între 3 şi 25 octombrie. (...) Vreau să fiu încrezător, trebuie să fiu încrezător, sunt 60 sau 70% şanse ca Il Giro să se desfăşoare în octombrie. Va fi un Giro diferit, cum diferită va fi viaţa tuturor, cu măsuri sanitare care trebuie respectate", a declarat o zi mai devreme Vegni.

Citește și: Ultimă oră! Iohannis: ‘O majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste’

El a anunţat că este probabil ca Il Giro să nu aibă startul la Budapesta, din cauza măsurilor sanitare diferite luate de fiecare ţară.

"Îmi imaginez deci un Giro care va fi în întregime italian în acest an. Am început deja să lucrăm la o alternativă", a spus Vegni, care speră să oficializeze noile date după consultări cu UCI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.