Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orientul Mijlociu e aproape de un război regional: Iranul și-a pus armata în alertă și scoate unităţi suplimentare de rachete şi drone

adevarul.ro
orientul mijlociu

Orientul Mijlociu e aproape de un război regional: Iranul și-a pus armata în alertă și scoate unităţi suplimentare de rachete şi drone

Iranul îşi întăreşte graniţele cu unităţi de rachete şi drone, pe fondul creşterii tensiunilor regionale, potrivit comandantului forţelor sale terestre, relatează DPA sâmbătă.

Unsprezece unităţi de luptă au fost, de asemenea, staţionate la frontiere pentru a asigura securitatea permanentă a ţării, a declarat sâmbătă şeful forţelor terestre, generalul de brigadă Kiumars Heydari, într-un interviu acordat agenţiei iraniene de presă de stat IRNA. Cu toate acestea, Heydari a negat că ar exista o ameninţare externă distinctă la adresa ţării, informează Agerpres.

Orientul Mijlociu - pe un butoi cu pulbere

La trei luni de la începutul războiului din Gaza, tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să se intensifice. Observatorii sunt îngrijoraţi în special de situaţia din Marea Roşie, unde conflictul ar putea cunoaşte o escaladare majoră.

Miliţia şiită houthi din Yemen, care este susţinută de Iran, a atacat în mod repetat în ultimele săptămâni nave comerciale cu o presupusă legătură cu Israelul. Susţinute de Marea Britanie şi de alte guverne occidentale, SUA au răspuns prin bombardarea poziţiilor grupării islamiste din Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.