Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orientul Mijlociu fierbe! Șeful Hezbollah anunță că grupul 'nu poate rămâne tăcut' după uciderea liderului Hamas / Avertismentul transmis Israelului

timesofisrael.com
Hassan Nasrallah Hezbollah

Șeful Hezbollah din Liban a declarat miercuri că „nu poate rămâne tăcut” după uciderea șefului adjunct al Hamas la Beirut, scrie Reuters.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a spus că gruparea sa „nu poate rămâne tăcută" în urma uciderii lui Arouri, pe care a numit-o „o crimă periculoasă majoră”, deși nu a făcut amenințări concrete de acțiune împotriva Israelului.

Nasrallah a declarat că nu va exista „nicio regulă" pentru luptele Hezbollah, dacă Israelul va lansa un război total împotriva Libanului.

„Oricine se gândește la un război cu noi, într-un singur cuvânt, va regreta. Dacă se lansează un război împotriva Libanului, atunci interesele naționale ale Libanului ne cer să ducem războiul până la capăt”, a afirmat el.

Hezbollah, un aliat al Hamas, a fost implicat în schimburi aproape zilnice de bombardamente cu Israelul peste granița sudică a Libanului de la începutul războiului din Gaza.

Arouri, în vârstă de 57 de ani, care locuia în Beirut, a fost primul lider politic de rang înalt al Hamas care a fost asasinat în afara teritoriilor palestiniene de când Israelul a început ofensiva împotriva grupării islamiste, ca răspuns la atacurile din 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.