Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orientul Mijlociu stă pe un butoi cu pulbere! ONU condamnă încălcări ale dreptului internaţional în Gaza / Și Qatar lansează un avertisment

adevarul.ro
orientul mijlociu

Secretarul general al ONU António Guterres şi-a exprimat marţi, la Naţiunile Unite, îngrijorarea profundă cu privire la escaladarea conflictului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, relatează dpa, conform AGERPRES.

"Dreptul internaţional umanitar stabileşte reguli clare care nu pot fi ignorate. Nu este un meniu a la carte şi nu poate fi aplicat selectiv", a declarat Guterres, deplângând pierderea multor membri ai personalului ONU în conflict.

"Protecţia civililor de ambele părţi este primordială şi trebuie să fie respectată în orice moment", a adăugat el, cerând încă o dată un armistiţiu umanitar şi acces nerestricţionat în Fâşia Gaza pentru echipele de ajutor.

La rândul său, Qatarul a avertizat marţi că extinderea operaţiunilor israeliene în Fâşia Gaza ar putea "submina eforturile de mediere şi de dezescaladare" şi a condamnat bombardarea, marţi, a celei mai mari tabere de refugiaţi din acest teritoriu palestinian, notează AFP.

Ministerul de Externe din Qatar a descris lovitura din tabara Jabaliya drept "un nou masacru împotriva poporului palestinian lipsit de apărare", a informat agenţia oficială de presă din Qatar. Ministerul Sănătăţii al guvernului Hamas, care controlează Gaza, a raportat "peste 50 de morţi" în acest bombardament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.