Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Originea Covid-19: Reapare ipoteza unui accident la Institutul de Virologie din Wuhan

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Aproximativ 20 de oameni de știință publică o scrisoare în revista „Știința” prin care se solicită luarea în considerare serioasă a ipotezei unui accident de laborator ca sursă a pandemiei, informează Le Monde.

Ipoteza unui accident de laborator ca posibilă origine a pandemiei Covid-19 nu este nici majoritară, nici cea mai probabilă, dar nu este o teorie a conspirației: într-o corespondență publicată joi, 13 mai, de revista Science, în jur de douăzeci oamenii de știință solicită ca această posibilitate să fie examinată în același mod ca și cea a „revărsării zoonotice” naturale.

Acest scurt articol nu ar fi putut veni într-un moment mai bun.

Cu câteva ore înainte de publicarea sa, trei lucrări academice (o teză de doctorat și două teze de masterat) realizate în ultimii ani la Institutul de Virologie Wuhan (WIV) au fost dezvăluite pe Twitter, de contul unui om de știință anonim.

Scrise în chineză, cele trei teze, respectiv susținute în 2014, 2017 și 2019, nu au fost până acum făcute publice niciodată; conțin informații importante. Potrivit specialiștilor consultați de Le Monde, aceștia pun la îndoială anumite date luate de la comunitatea științifică internațională cu privire la numărul și natura coronavirusurilor conservate de WIV, la experimentele efectuate pe acești viruși și chiar la integritatea secvențelor.

Virus redenumit

„Știam că cercetătorii WIV nu fac publice toate datele de care dispun”, spune biologul molecular Virginie Courtier, cercetător (CNRS) la Institutul Jacques-Monod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.