Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oriol Junqueras cere libertate, după decizia favorabilă a CJUE

CJUE

Liderul catalan aflat în detenţie Oriol Junqueras a cerut ''libertate'' după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) i-a dat câştig de cauză în privinţa imunităţii sale de europarlamentar, transmite joi dpa potrivit Agerpres

''Justiţia a venit din Europa. Drepturile noastre şi ale celor 2 milioane de cetăţeni care au votat pentru noi au fost încălcate. Anularea sentinţei şi libertate pentru toţi!'', a scris Junqueras pe Twitter.

Junqueras este unul dintre cei nouă lideri separatişti condamnaţi în octombrie pentru organizarea referendumului de independenţă în 2017. El a primit cea mai lungă pedeapsă, de 13 ani de detenţie.

La alegerile europene din luna mai, el a obţinut un mandat în Parlamentul European din partea Stângii Republicane din Catalonia (ERC). Justiţia spaniolă i-a permis lui Oriol Junqueras să candideze în timp ce acesta se afla în arest preventiv, dar a refuzat să-l pună în libertate pentru a participa la şedinţa de constituire a PE.

În decizia făcută publică joi, CJUE afirmă că, dacă justiţia spaniolă considera necesară menţinerea lui Oriol Junqueras în detenţie, ar fi trebuit 'să ceară în cel mai scurt timp Parlamentului European ridicarea acestei imunităţi'.

Justiţia europeană a fost solicitată de Curtea Supremă spaniolă cu privire la imunitatea lui Junqueras, fostul număr doi al guvernului regional catalan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.