Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oscar Tabarez, demis din postul de selecţioner al Uruguayului

economictimes.indiatimes.com
Oscar Tabarez

Selecţionerul Uruguayului, Oscar Washington Tabarez. aflat în această funcţie de 15 ani, a fost demis după o serie de rezultate nesatisfăcătoare, a anunţat Federaţia uruguayană de fotbal (AUF), citată de AFP preluaat de agerpres.

Această concediere "nu împiedică recunoaşterea contribuţiei importante pe care Tabarez a adus-o fotbalului uruguayan", precizează AUF într-un comunicat, fără să dezvăluie numele viitorului selecţioner.

"Salutăm şi recunoaştem reuşitele sportive fundamentale obţinute în cursul acelor 15 ani, care au plasat din nou Uruguayul între primele locuri ale fotbalului mondial", adaugă federaţia de la Montevideo.

Marţi, Uruguayul a suferit a patra înfrângere consecutivă în preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale 2022, pe terenul Boliviei (0-3). Naţionala "celestă" ocupă în prezent locul al şaptelea în clasamentul grupei unice sud-americane, cu patru etape înainte de final, fiind în pericol să rateze participarea la turneul final din Qatar.

O serie neagră care i-a fost fatală selecţionerului în vârstă de 74 ani, care suferă de sindromul Guillain-Barré şi este nevoit să se deplaseze cu ajutorul unui baston.

Oscar Tabarez a condus pentru prima oară echipa Uruguayului între 1988 şi 1990, ajungând în finala turneului Copa America 1989 şi apoi în optimile de finală la CM 1990 din Italia.

Revenit în funcţie în 2006, el a reuşit de atunci să califice naţionala ţării sale la toate turneele finale ale Cupei Mondiale, atingând semifinalele la ediţia 2010 din Africa de Sud. La Mondialul 2014 din Brazilia, uruguayenii au atins optimile de finală, în timp ce la CM 2018 din Rusia, elevii lui Tabarez au ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminaţi de Franţa, care a cucerit ulterior titlul mondial.

În anul 2011, Oscar Tabarez a condus reprezentativa ţării sale la victorie în Copa America, turneul rezervat selecţionatelor din America de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.