Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE: În timpul numărării voturilor din Rusia au fost observate numeroase nereguli procedurale

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Alegerile parlamentare din Rusia au relevat "numeroase nereguli procedurale", a transmis luni Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în timp ce autorităţile electorale investighează posibile încălcări ale legii în timpul scrutinului, transmite DPA.

Alegerile, în urma cărora partidul Rusia Unită, aflat la guvernare, a obţinut o majoritate dominantă în camera inferioară a Parlamentului, au fost mai transparente decât scrutinele precedente, a precizat OSCE.

Citește și: Obama, după atentate: Nu cedați în fața fricii

Totuşi, OSCE a subliniat că "în timpul numărării voturilor au fost observate numeroase nereguli procedurale".

"Există în continuare provocări la adresa angajamentelor democratice", a declarat, într-o conferinţă de presă la Moscova, şeful misiunii OSCE pentru aceste alegeri, Jan Petersen.

Autorităţile locale şi 'media aflate sub un control strict' au favorizat anumiţi candidaţi, a spus Petersen. O altă reprezentantă a OSCE, Marietta Tidei, a adăugat că 'alternativa politică lipseşte'.

OSCE a monitorizat independent alegerile de duminică în întreaga ţară, cu excepţia teritoriului disputat al Crimeii, peninsulă pe care Rusia a ocupat-o şi a anexat-o de la Ucraina vecină în urmă cu doi ani.

Acesta sunt primele alegeri parlamentare de la anexarea Crimeii şi au fost văzute ca un barometru al sprijinului pentru partidul de guvernământ, Rusia Unită. Conform rezultatelor preliminare, Rusia Unită a câştigat trei sferturi din cele 450 de locuri din camera inferioară a Parlamentului, Duma de Stat.

Rusia Unită avea până acum puţin peste jumătate din locurile din Dumă. Partidul a obţinut acum mai mult de majoritatea de două treimi necesară pentru a schimba unilateral Constituţia ţării.

Preşedintele Vladimir Putin nu este membru al Rusiei Unite, însă a fost strâns asociat cu acest partid. Putin a oferit un sprijin puternic pentru lista de candidaţi a partidului la alegerile pentru Duma de Stat din 2007, însă de atunci s-a distanţat de această formaţiune.

Mai puţin de jumătate dintre electorii înregistraţi au votat la scrutinul de duminică, rata de participare fiind de 47,81%, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală. În Rusia nu este nevoie de un prag minim de participare la vot pentru ca alegerile pentru Dumă să fie valide, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.