Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE: Rebelii proruși au folosit gaze în atacul de la Donețk

Apărătorii aeroportului din Donețk au simptome similare cu cele ale intoxicației cu gaz. Misiunea a vizitat spitalul din regiunea Donețk localitatea Konstantinovka, unde un militar ucrainean care se află la tratament a povestit despre simptomele pe care le-a observat la colegii săi.

Acest lucru este precizat în raportul, publicat de către observatori OSCE.

"Militarul a menționat că aproximativ 80 de militari au primit traume asemănătoare care se manifestă prin spasme musculare necontrolate, grețuri și încetinirea ritmului respiratoric" se declară în raport.

Purtătorul de cuvânt al Operațiunii Anti-Terorist, Andrei Lîsenko, a declarat că în ruinele terminalelor vechi și noi pot fi militari ATO, transmite gordonua.com.

În ultimele 24 de ore în luptele din Donbass, au decedat 10 militari ucraineni, iar alții 16 au fost răniți. Din totalul celor morți, șase combatanți au decedat în luptele de pe aeroportul din Donețk, informează Marele Stat Major al Ucrainei.

Separatiştii proruşi ''au plătit deja scump pentru atacurile contra armatei ucrainene şi vor primi o lovitură în plină figură'' în conflictul din estul Ucrainei, a afirmat joi seară preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, citat de AFP.

''Inamicul nostru a plătit deja scump atacurile sale contra forţelor noastre armate'', a spus şeful statului ucrainean într-o reuniune cu Statul Major al armatei ucrainene.

Forţele guvernamentale ucrainene au fost nevoite joi să abandoneze aeroportul din Doneţk, o poziţie strategică extrem de disputată în luptele cu rebelii separatişti proruşi în ultimele luni.

Poroşenko a convocat joi seară o reuniune cu Statul Major al armatei ucrainene pentru a organiza răspunsul la agresiunea Rusiei în estul separatist al Ucrainei, după cum a anunţat preşedinţia de la Kiev. Liderul ucrainean şi responsabilii Apărării vor discuta ''mijloacele de regrupare a forţelor şi de stopare a agresiunii'' ruse, potrivit sursei citate.

Luptele violente au fost reluate de câteva zile în Ucraina. Cel puţin 41 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în estul ţării, conform unui bilanţ întocmit de AFP pe baza informaţiilor furnizate de surse oficiale.

Ziua de joi a fost una dintre cele mai sângeroase din perioada de peste nouă luni de conflict, cel puţin 34 de persoane pierzându-şi viaţa, dintre care 13 în urma unui tir cu obuz, în momentul în care armata ucraineană abandona în mâinile rebelilor aeroportul strategic de la Doneţk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.