Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE se implică în criza din Ucraina: Ce se va întâmpla

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, germanul Cord Meier-Klodt, va merge, după vizita de lucru pe care a desfăşurat-o săptămâna aceasta la Chişinău şi Tiraspol, în Federaţia Rusă şi Ucraina pentru a discuta cu ţările-mediatori în reglementarea transnistreană, a anunţat acesta într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei sale în Republica Moldova, informează Radio Chişinău şi IPN. Diplomatul îşi propune să pregătească terenul pentru a organiza la începutul lunii viitoare o nouă rundă de negocieri în format 5+2, conform Agerpres.

 

Acesta a comunicat că acum o lună, în timpul vizitei în Republica Moldova, mediatorii au confirmat disponibilitatea lor de a organiza următoarea rundă de negocieri în două luni şi acest obiectiv rămâne valabil. 'Am încurajat părţile să coopereze, să lucreze împreună asupra obiectivelor stabilite, să se întâlnească reprezentanţii politici, dar şi grupurile de lucru. Am avut întâlniri substanţiale cu negociatorii principali, aici şi la Tiraspol', a comunicat reprezentantul special al preşedinţiei germane a OSCE.

 

În timpul întrevederilor, acesta a accentuat ceea ce mai trebuie făcut pentru a ajunge la organizarea rundei de negocieri. Oficialul a subliniat că părţile au obligaţii faţă de oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului şi împreună trebuie să acţioneze pentru a mişca lucrurile din loc.

 

'După aceste întâlniri de succes, merg să mă văd cu alţi mediatori, merg la Moscova şi la Kiev ca să ne consultăm despre cele auzite aici şi să ne mişcăm mai departe în direcţia obiectivului propus. Sunt satisfăcut de ceea ce am auzit, dar reiterez că trebuie să ne concentrăm ca să reuşim să ne atingem scopul', a menţionat diplomatul.

 

Potrivit lui Cord Meier-Klodt, după o pauză de peste un an şi jumătate, următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 va avea loc la începutul lunii iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.