Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE trimite 500 de observatori la alegerile prezidențiale din SUA

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Organizatia pentru Securitate si Cooperare în Europa (OSCE) intentioneaza sa trimita 500 de observatori internationali pentru a monitoriza alegerile prezidentiale din noiembrie din SUA, un numar de zece ori mai mare fata de 2012, relateaza marti Reuters.

O coalitie formata din peste 200 de grupuri pentru sustinerea drepturilor civile din SUA au cerut OSCE într-o scrisoare publicata marti sa trimita chiar mai mult decât cei 500 de observatori pe care OSCE i-a solicitat în baza unei evaluari realizate în luna mai. Observatorii vor fi trimisi de cele 57 de state participante ale OSCE.

Scrisoarea trimisa de 'Leadership Conference on Civil and Human Rights' afirma ca rolul OSCE este 'cu atât mai important' în lumina anuntului din luna iulie al Ministerului Justitiei potrivit caruia în acest an va trimite observatori la mai putine sectii de votare decât la alegerile anterioare.

Aparatori ai drepturilor civile au afirmat ca alegatorii sunt mult mai susceptibili sa se confrunte cu prejudecati rasiale la alegerile din noiembrie din cauza legilor privind votul pe care mai multe state le-au adoptat dupa ce Curtea Suprema a anulat în urma cu trei ani o parte a legii antidiscriminare Voting Rights Act din 1965. Sustinatorii acestor legi afirma ca sunt necesare pentru a combate frauda electorala.

La începutul acestei luni, candidatul republican la presedintia SUA, Donald Trump, a vorbit despre necesitatea trimiterii de observatori, spunând ca singurul mod prin care ar putea pierde în statul Pennsylvania ar fi daca 'în anumite sectii de votare din acest stat s-ar frauda'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.