Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSDO atrage atenția asupra situației din Siaria - Peste 500 de civili şi-au pierdut viaţa în iulie

Twitter
explozii Siria Damasc

Luna iulie a devenit cea mai sângeroasă de la începutul anului în Siria, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a confirmat că cel puţin 507 civili şi-au pierdut viaţa în ultimele 31 de zile, transmite EFE potrivit Agerpres.

Într-un bilanţ difuzat joi, organizaţia neguvernamentală a relevat că între civilii morţi se numără 190 de minori şi că, adăugând şi numărul luptătorilor, cifra totală a morţilor a ajuns la 1.124 pe fondul intensificării operaţiunilor militare ale forţelor lui Bashar al Assad şi aliaţilor săi în provinciile din nord-vestul Siriei.

ONG a precizat că din cei 507 civili, 301 au fost ucişi în atacuri şi bombardamente ale armatei siriene şi aviaţiei ruse, iar 41 au murit în urma atacurilor facţiunilor care operează în provinciile Alep, Hama şi Idlib.

De la finalul lui aprilie, forţele loiale lui Al-Assad şi-au intensificat operaţiunile în nord-vestul ţării, începând o ofensivă nedeclarată şi o escaladare a luptelor în zona demilitarizată convenită de turci şi ruşi în septembrie anul trecut.

Acordul a stopat atunci o potenţială ofensivă guvernamentală contra regiunii, ultima redută a opoziţiei în Siria, şi a stabilit un cordon umanitar pentru cele aproape 3 milioane de persoane care se estimează că trăiesc în Idlib.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni operaţiunile militare şi violenţele au crescut semnificativ în special împotriva obiectivelor civile.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a condamnat săptămâna trecută atacul sistematic contra şcolilor şi unităţilor sanitare şi a respins "aparenta indiferenţă internaţională" faţă de aceste acţiuni din nord-vestul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.