Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Osetia de Sud cere Georgiei să recunoacă responsabilitatea pentru agresiune

osetia

Osetia de Sud cere Georgiei să recunoacă responsabilitatea pentru agresiune

Georgia trebuie să-și recunoască responsabilitatea pentru agresiunea și crimele de război împotriva Osetiei de Sud comise în 2008, să semneze un acord privind neutilizarea forței și să efectueze lucrări privind demarcarea frontierelor de stat, a declarat pentru RIA - Novosti președintele Osetiei de Sud, Alan Gagloev, cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a recunoașterii, de către Rusia, a independenței republicii, relatează Rador.

După cum relatează agenția citată, în noaptea de 7 spre 8 august 2008 Georgia a tras din lansatoare de rachete "Grad" asupra Osetiei de Sud, trupele georgiene au atacat republica și au distrus o parte din capitala acesteia, Țhinval.

La ora actuală Osetia de Sud nu are cu Georgia niciun fel de legături, a remarcat Gagloev.

Singura platformă prin care Țhinvalul comunică cu Tbilisi sunt Dezbaterile de la Geneva pentru securitate și stabilitate în Transcaucazia. Problema de bază a platformei o constituie problema semnării unui acord obligatoriu din punct de vedere juridic privind neutilizarea forței.

"Se va putea vorbi despre perspectivele de stabilire a relațiilor numai după îndeplinirea condițiilor care au fost formulate clar de partea noastră și care au fost exprimate în repetate rânduri de-a lungul multor ani de zile.

Poziția Osetiei de Sud cu privire la această problemă este neschimbată. În primul rând, Georgia ar trebui să-și recunoască responsabilitatea pentru agresiunea și crimele de război comise, să semneze un acord privind neutilizarea forței și, de asemenea, să lucreze în comun la delimitarea și demarcarea granițelor de stat cu Osetia de Sud", a spus președintele Osetiei de Sud.

Gagloev a remarcat faptul că "nu are sens să se vorbească despre altceva în condițiile menținerii amenințării și în absența garanțiilor de neagresiune, obligatorii din punct de vedere juridic".

Georgia continuă să nu recunoască Abhazia și Osetia de Sud ca state independente și le consideră regiuni ale sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.