Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OTP Bank vrea să se extindă în Slovenia - Ofertă de un miliard de euro pentru Nova KBM

OTP Bank
OTP Bank

Cel mai mare creditor din Ungaria, OTP Bank, este în negocieri pentru a achiziţiona Nova KBM din Slovenia, de la fondul de private equity Apollo, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ un miliard de euro (1,2 un miliarde de dolari), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

OTP a încercat în ultimii ani să se extindă pe pieţele din Balcani, achiziţionând mari bănci din Croaţia, Serbia şi alte state. În Slovenia deţine o mică bancă, iar prin cumpărarea Nova KBM ar putea deveni numărul unu. Apollo deţine 80% în Nova KBM, restul de 20% fiind deţinut de BERD.

Nova KBM, care are 2.075 de angajaţi, a înregistrat anul trecut un profit net de 210 milioane de euro.

Reprezentanţii, BERD, OTP, Apollo şi Nova KBM nu au fost disponibili pentru declaraţii.

"Examinăm constant noile oportunităţi, şi ne întărim poziţia în regiune", a declarat un purtător de cuvânt al OTP.

Apollo a cumpărat în 2015 Nova KBM pentru 250 milioane de euro, iar în 2019 a achiziţionat a treia bancă din Slovenia, Abanka, într-o tranzacţie evaluată la 444 milioane de euro, apoi a decis că cele două bănci vor fuziona. În ambele ocazii OTP a avut a doua cea mai ridicată ofertă.

Directorul general al OTP, Sandor Csanyi, a afirmat recent că anul acesta este interesat de trei potenţiale achiziţii. Sursele susţin că OTP vrea să se extindă în Uzbekistan şi în Slovenia.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală. Promovând inovaţia, creşterea stabilă şi servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piaţa Europei Centrale şi de Est şi este considerat un grup bancar important chiar şi la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajaţi deserveşte zilnic aproape 19 milioane de clienţi din 11 ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.