Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Otrava care se ascunde în pliculețele cu ceai

pliculete ceai

Un studiu recent a scos la iveală faptul că pliculețele de ceai sunt foarte periculoase pentru sănătate. Potrivit cercetărilor, pliculețele ieftine de ceai care sunt disponibile în toate supermarket-urile pot conține cantități mult prea mari de fluor și pesticide care afectează cu timpul structura oaselor și dinților, pot duce la probleme ale rinichilor și chiar cancer, potrivit i-lady.ro

Cele mai multe plante nu sunt spălate înainte de a fi uscate, astfel acestea conțin reziduuri de pesticide. Unele branduri de ceai, chiar și cele care susțin a fi naturale, au fost descoperite cu un conținut ridicat de pesticide cangerigene, peste limitele UE. Unele mărci de ceai conțin șapte părți per million în timp ce nivelul permis de fluorura este de 4 ppm.

Plantele de ceai acumulează fluorură în timpul creșterii, care se transmite în frunze. În ceaiul decafeinizat s-au descoperit cantități mai mari de fluor decat în cel cafeinizat.

Cele mai multe branduri de ceai, cum ar fi Lipton, Allegro, Celestial Seasonings, Tazo, Teavana, Bigelow, Republic of Tea, Twinings, Yogi, Tea Forte, Mighty Leaf, Trader Joe’s, Tetley conțin niveluri foarte ridicate de substanțe toxice. Nu vorbim despre fluoruri de calciu, care sunt elemente naturale, ci mai degrabă de acid hidrofluorosilicic (un deșeu industrial toxic). Deci, consumul de ceai  ieftin poate fi la fel de rău ca mâncarea nesănătoasă.

De asemenea, feriți-vă de pliculețele de ceai din hârtie, care pot fi mai rele decât cele din plastic.

„Pliculețele de ceai din hârtie sunt tratate cu epiclorhidrină, un compus utilizat în principal în producția de rășini epoxidice. Este considerat cancerigen de către NIOSH. Epiclorhidrina este folosită ca pesticid. Când epiclorhidrina vine în contact cu apa, se hidrolizează la 3-MCPD, care s-a demonstrat că duce la cancer la animale. De asemenea, este răspunzătoare pentru infertilitate (are un efect spermatoxic la șobolanii masculi). ” a declarant Dr. Mercola.

Tabelul ceaiurilor 2015

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.