DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Otrăvurile din farfurie - LISTA alimentelor care CRESC alarmant riscul de infarct și boli cardiovasculare

sanatate.bzi.ro
infarct

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, majoritatea oamenilor consuma o cantitatea dubla de sare fata de cea recomandata 5grame/zi pentru un adult, fiind supusi unui risc mai mare de boli de inima si accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocand aproximativ 3 milioane de decese anual.

 

Astfel ca, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente, pentru 60 de categorii de produse.

 

Reperele globale propuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare pana in 2025.

 

Aceste repere pot impiedica producerea  alimentelor procesate ce reprezinta o sursa  majora a consumului de sare in special in  tarile in care consumul acestor produse, poate creste rapid.

 

Mai jos regasiti situatia accidentelor vascular cerebrale cat si cea ale aparatului circulator pentru perioada 2000- 2016 :

Asociația InfoCons

Consumam alimente cu 420% mai multa sare decat cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii! Alerta asupra sanatatii populatiei! Ia atitudine! Alege in cunostinta de cauza!

 

 

 

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, majoritatea oamenilor consuma o cantitatea dubla de sare fata de cea recomandata 5grame/zi pentru un adult, fiind supusi unui risc mai mare de boli de inima si accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocand aproximativ 3 milioane de decese anual.

 

Astfel ca, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente, pentru 60 de categorii de produse.

 

Reperele globale propuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare pana in 2025.

 

Aceste repere pot impiedica producerea  alimentelor procesate ce reprezinta o sursa  majora a consumului de sare in special in  tarile in care consumul acestor produse, poate creste rapid.

 

Mai jos regasiti situatia accidentelor vascular cerebrale cat si cea ale aparatului circulator pentru perioada 2000- 2016 :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conform studiilor si testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regasita depaseste cu 420% recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

 

Bacon

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Carrefour Bacon – mic dejun 100g 4g

2 365 Bacon afumat cuburi 250g 3.8g

3 Bacon crud-uscat Reinert 100g 3.5g

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cantitatea de sare maxima admisa pentru acest tip de produs este de 0.95g/100g produs

 

Cabanos

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Cris-Tim Carnati cabanos 300g 2.82g

2 Aldis Cabanos Extra 450g 2.6g

3 Angst Cabanos Vid 280g 2.6g

 

Conform Organizatei Mondiale a Sanatatii, cantitatea de sare maxima admisa pentru acest tip de produs este de 0.54g/100g produs

 

 

Crenvursti

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Reinert Martinel crenvursti din carne de porc 180g* 2.22g

2 Gustoso crenvursti cu piept de pui si slanina de porc 350g 1.93g

3 Cora crenvursti cu piept de pui 400g 1.93g

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cantitatea de sare maxima admisa pentru acest tip de produs este de 0.54g/100g produs.

 

Branza topita

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Hochland Branza topita cu smantana 100 g 2.6g

2 Hochland Branza topita cu smantana 140 g 2.6g

3 Romfulda branza topita cu smantana (31%) 125 g max 2.5g

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cantitatea de sare maxima admisa pentru acest tip de produs este de 0.72g/100g produs.

 

Maioneza

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Inedit Sos de maioneza vegetala din soia 200g 1.2g

2 Valsoia Maioneza vegetala 150ml 1.2g

3 Regal Sos de maioneza 420g 0.7g

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cantitatea de sare mexima admisa pentru acest tip de produs este de 0.5g/100g produs.

 

Margarina

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Delma Grasime vegetala tartinabila cu unt si sare 500g 1.2g

2 Linco Grasime vegetala tartinabila 500g 0.8g

3 Delma Grasime vegetala tartinabila 20% grasime 250g 0.8g

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cantitatea de sare maxima admisa pentru acest tip de produs este de 0.4g/100g produs.

 

Mici

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Aldis Mici Pentru Gratar Speciali 900g 2.6g

2 Integra Mici Bucur 900g 2.5g

3 Bunea Haiducul Micii lui Bunea 750g 2.4g

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cantitatea maxima de sare admisa pentru acest tip de produs este de 0.23g/100g produs.

 

Mustar

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Bunatati de la bunica Mustar iute 3.5g

2 Benita Mustar delicios max 3

3 Olympia Quality Brand Mustar iute 2.7g

 

Conform Organizatiei MOndiale a Sanatatii, cantitatea maxima de sare admisa pentru acest tip de produs este de 0.65g/100g produs.

 

Parizer de porc

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Selgros Parizer cu Porc 1kg 2.8g

2 Baroni Mini Parizer cu carne de porc 500g 2.5g

3 Auchan Parizer cu carne de porc 500g 2.5g

 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cantitatea maxima de sare admisa pentru acest tip de produs este de 0.83g/100g produs.

 

Parizer de pasare

 

Nr Ctr Denumire produs Cantitate de sare raportata 100g de produs

1 Aro Parizer cu carne de pasare 500g 2.6g

2 Carrefour Parizer de pasare 500g 2.6g

3 Baroni Mini Parizer cu pui 500g

...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.