Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG 13 'a lovit' și peste granițe: Scandal uriaș într-o țară după ce Parlamentul a votat o lege care îi scapă pe corupți de închisoare

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Parlamentul tunisian a adoptat miercuri seara, în ciuda opoziţiei vehemente a mai multor deputaţi, un proiect de lege susţinut de preşedintele Béji Caid Essebsi, dar denunţat de societatea civilă, care acuză o "albire a corupţilor", transmite AFP.

Acest proiect, intitulat "de reconciliere în domeniul administrativ", a fost aprobat cu voturile a 117 aleşi, la finalul unei zile de dezbateri tumultuoase în care deputaţii şi-au adresat unii altora acuzaţii şi invective.

Mai mulţi parlamentari au boicotat votul, iar în faţa Parlamentului au protestat zeci de oameni.

Citește și: ATENTAT TERORIST în Franța: Cel puțin 7 victime / VIDEO

Iniţial, proiectul de lege prevedea amnistia anumitor persoane - oameni de afaceri, foşti membri ai regimului ex-dictatorului tunisian Zine El Abidine Ben Ali şi alţii - urmărite pentru corupţie, în schimbul rambursării către stat a sumelor obţinute nejustificat şi a unei penalităţi financiare.

Ca urmare a criticilor stârnite, textul a fost revizuit - pentru a include doar acei oficiali acuzaţi de implicare în fapte de corupţie administrativă şi care nu au primit mită -, dar suscită încă o vie opoziţie.

Prezentându-l în vara anului 2015, preşedintele Essebsi asigura că proiectul legislativ viza "îmbunătăţirea climatului de investiţii" într-o ţară anemiată economic.

Conform textului adoptat miercuri, legea vizează "crearea unui climat propice pentru eliberarea spiritului de iniţiativă în cadrul administraţiei (...) şi întărirea încrederii în instituţiile statului".

Într-o conferinţă de presă premergătoare votului, mai mulţi deputaţi ai opoziţiei au atenţionat asupra adoptării proiectului, care ar da, în opinia lor, o lovitură fatală democraţiei incipiente din Tunisia, anunță Agerpres.

Citește și: Veste URIAȘĂ pentru România, de la Strasbourg: Șeful Comisiei Europene vrea organizarea unui summit UE la Sibiu! Când ar putea avea loc

"Este începutul unui proces ce va aduce profund atingere revoluţiei" care a dărâmat dictatura, a avertizat parlamentarul de stânga Ahmed Seddik.

În timpul zilei, opozanţii au intonat imnul naţional pentru a împiedica citirea raportului asupra proiectului de lege, forţându-l pe preşedintele Parlamentului să suspende lucrările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.