Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG privind RCA va publicată astăzi în Monitorul Oficial

Inquam Photos / Mircea Manole
protest transportatori rca Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat luni că ordonanţa de urgenţă privind RCA va fi publicată în cursul zilei în Monitorul Oficial, fără modificări de fond. 

"Textul ordonanţei a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, după care a fost trimisă ordonanţa la Consiliul Legislativ, de unde trebuiau să vină nişte avize. Au venit astăzi şi se va publica în maxim 2-3 ore. Ordonanţa de urgenţă va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial, fără modificări de fond. Doar cu modificări de formă", a declarat Iolu, potrivit agerpres.ro.

Cioloș, somat de Victor Ponta: Ce i s-a cerut premierului


El a precizat că ordonanţa nu putea fi publicată fără avizului Consiliului Legislativ, care a putut fi luat "după weekend". 

Guvernul a adoptat pe 14 septembrie o ordonanţă de urgenţă în problema RCA care prevede, printre altele, îngheţarea preţurilor la primele de asigurare pe o perioadă de şase luni.

Elena Udrea, declarație INCENDIARĂ despre Blaga: Mă pot chema oricând ca martor


"Pentru a rezolva problema pe termen scurt şi pentru a da timp instituţiilor responsabile să implementeze acest nou cadru normativ, la propunerea transportatorilor şi după consultări cu Consiliul Concurenţei, vom veni în acest proiect de ordonanţă şi cu propunerea de a îngheţa preţurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de 6 luni. Pe baza ordonanţei, în termen de 30 de zile, ASF va trebui să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie preţul de referinţă pentru asigurări pe următoarele şase luni, preţul de referinţă la nivelul căruia să fie îngheţat nivelul preţului pe care îl vor plăti asigurătorii, în ideea ca în aceste şase luni să avem tot acest sistem de urmărire a preţurilor pus la punct, cu aceste calcule ale preţului de referinţă, care să fie făcute publice şi care să constituie, într-adevăr, o referinţă pentru cei care fac asigurări, dar şi pentru clienţi", explica premierul Dacian Cioloş la momentul adoptării ordonanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.