Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A picat varianta OUG cu termene pentru Iohannis. Discuție Dragnea - Dăncilă - Toader / SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Liviu Dragnea dăncilă dragnea dragnea dăncilă

Guvernul a abandonat ideea adoptării unei ordonanțe de urgență care să prevadă introducerea unor termene de aplicare a deciziilor CCR de către președintele Klaus Iohannis, spun surse din coaliția de guvernare.

Potrivit surselor citate, decizia a fost luată după ce liderul PSD Liviu Dragnea a discutat, zilele trecute, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, precum și cu premierul Viorica Dăncilă.

„Ar încălca principiul separației puterilor în stat”, au indicat sursele citate motivul abandonării planului de către PSD.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache a declarat recent că se află în lucru o OUG care va introduce termene de aplicare a deciziilor CCR de către preşedintele Klaus Iohannis: o perioadă de 3-5 zile pentru revocarea miniştrilor şi 5-7 zile pentru numirea acestora.

„Se lucrează. Bătaia de joc trebuie să înceteze. Atâta timp cât preşedintele îşi bate joc de Guvern şi blochează în continuare două ministere foarte importante, dorim să oprim această bătaie de joc şi în consecinţă dorim să venim cu o ordonanţă în completarea Legii 90 şi să prevedem nişte termene foarte clare în care preşedintele, conform deciziilor CCR, să aibă nişte termene maximale în care trebuie să răspundă”, a spus acesta, potrivit Mediafax.

Citește și: VIDEO Nicolae Bacalbașa, despre respingerea Olguței Vasilescu: Nerespectarea Constituției este calea pe care a luat-o Germania în 1933 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.