Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicolae Bacalbașa, despre respingerea Olguței Vasilescu: Nerespectarea Constituției este calea pe care a luat-o Germania în 1933

bacalbasa-nicolae

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a declarat, miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, întrebat despre situația de la ministerul Dezvoltării, acolo unde președintele Klaus Iohannis a refuzat în mod repetat numirea Liei Olguța Vasilescu, că din momentul în care Constituția nu se mai respectă, atunci se pornește pe „calea pe care luat-o Germania în anul 1933” după venirea la putere a fostului lider nazist Adolf Hitler. Bacalbașa a precizat că nu face „absolut nicio paralelă” între Klaus Iohannis și Adolf Hitler, ci doar o „referire istorică”.

Reporter: Un comentariu despre situația de la ministerul Dezvoltării, unde dna Vasilescu și-a retras candidatura?

Nicolae Bacalbașa: După părerea mea, un președinte care încalcă Constituția este un lucru de o gravitate extraordinară și mai mult, faptul că se întâmplă într-o țară a Uniunii Europene poate că justifică ce s-a întâmplat cu Anglia, care și-a luat jucăriile și s-a cărat.

Reporter: Un lider PSD spunea că respingerile repetate ale dlui Iohannis arată că ar avea o fobie față de femei frumoase și puternice.

Nicolae Bacalbașa: Psihopatologia dlui Iohannis, care de altfel, din punctul meu de vedere, este un personaj din punct de vedere intelectual și moral nu tocmai remarcabil în bine, nu mă interesează. În schimb, ca cetățean al României mă intereseasă respectarea strictă a Constituției României care reprezintă, dacă vrei, baza democrației. Din momentul în care Constituția nu se respectă, este calea pe care a luat-o de exemplu, Germania, în anul 1933, unde a fost inițial Adolf Hitler ales pe cale democratică și după aceea a încălcat toate legile.

Reporter: Faceți vreo paralelă între Iohannis și Hitler?

Nicolae Bacalbașa: Absolut nicio paralelă, absolut nicio paralelă, ci fac o referire istorică majoră care ne-a costat pe toți europenii foarte mult sânge.

Deputatul PSD, medic de profesie, comentează și cazul falșilor medici. Acesta spune că „4-5 cazuri nu sunt alarmante” dar indică o altă problemă:

  • „Am avut cazuri de indivizi care erau alcoolici cronici sau bolnavi psihic, de care nimeni nu dorea sa se lege la cap. Niciun psihiatru nu va recunoaște că un doctor e nebun sau, mă rog, suferă de afecțiuni invalidante, ca să nu aibă procese, scandaluri, este exact ca mortul pe care l-a găsit poliția pe strada Edgar Quinet și având dificultăți să scrie procesul verbal, l-a târât pe Academiei. Se știu (lucrurile acestea - n.r.), tot ceea ce este omenesc este complicat. Oamenii evită, eu sunt un nebun care mi-am și luat-o pe cocoașă din cauza asta, dar oamenii evită în general, să se înfrunte cu psihopații, cu nebunii, cu escrocii, se fac că nu văd”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.