Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG votată în Guvern - Nicolae Ciucă explică: Nu e vorba de sporuri în plus pentru bugetari

Inquam Photos / George Calin
Nicolae Ciuca

Guvernul uniformizează sporurile pentru sectorul de administrație care lucrează cu fonduri europene, anunță premierul Nicolae Ciucă: „Nu este vorba despre sporuri în plus, ci este vorba despre o uniformizare a acestor prevederi”, scrie Mediafax.

„Cea de-a doua Ordonanță de urgență este o ordonanță care vine și practic uniformizează, aliniază toate prevederile anterioare legate de asigurarea sporurilor pentru tot sectorul de administrație care lucrează cu fonduri europene. Nu este vorba despre sporuri în plus, ci este vorba despre o uniformizare a acestor prevederi. Trebuie să fim conștienți că avem 30 de miliarde de euro în PNRR, avem alte aproape 60 de miliarde de euro prin fondurile din cadrul multinual financiar 2014-2020 și 2021-2027”, a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

El precizează că angajații care lucrează cu fonduri din PNRR, sunt plătiți din banii de la bugetul de stat, iar pentru cei care lucrează cu fonduri de coeziune, banii sunt asigurați prin fonduri europene.

„Ca atare, pentru a nu mai avea aceste elemente de diferență de la un minister la altul, am considerat necesar că avem această procedură ca să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent, pentru că sunt foarte foarte importante fondurile, astfel încât să ne menținem în echilibru economia și să ne asigurăm tot ce ne-am propus prin PNRR și prin Planul de guvernare”, încheie Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.