Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Burcă declară: FC U Craiova este, ca lot, între primele 6 echipe din România

fanatik.ro
Ovidiu Burcă

Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Ovidiu Burcă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că FC U Craiova, adversara din etapa a 9-a a Superligii de fotbal, este una dintre primele 6 formaţii din România în privinţa calităţii lotului de jucători.

"Întâlnim o echipă care din punctul nostru de vedere care este, ca lot şi ca jucători, în primele şase echipe ale campionatului. De asta ne aşteaptă un meci foarte dificil. Pentru noi nu a fost o surpriză, i-am urmărit de la începutul campionatului, de foarte multe ori au pierdut nemeritat, dar de fiecare dată au oferit un fotbal spectaculos. Au jucători de atac care pot inventa ceva, pot face diferenţa. Deci ne vă aştepta un meci foarte dificil. Ce am văzut la ultimul meci ne-a pus pe gânduri, se vede că sunt conectaţi, sunt de mult timp împreună", a declarat Burcă, conform agerpres.

Tehnicianul dinamovist spune că pauza competiţională prilejuită de meciurile echipei naţionale din preliminariile EURO 2024 a fost de bun augur pentru formaţia sa: "Pauza asta a fost una bună, pentru noi a reprezentat un punct final a unei tranziţii de la o ligă la alta, în care am adaptat şi integrat judecătorii nou veniţi. Trebuie să ridicăm şi noi nivelul foarte mult şi pauza asta ne-a prins bine".

El s-a arătat mulţumit de faptul că meciul se va disputa pe Arena Naţională, având în vedere că suprafaţa de joc pe Arcul de Triuf s-a deteriorat.

"Pentru noi este o veste bună, pentru că la Arcul de Triumf suprafaţa de joc s-a deteriorat foarte tare şi cred că mâine vom avea o suprafaţă de joc mult mai bună. Deşi am văzut că şi acolo sunt puţine probleme, dar oricum suprafaţa va fi mai bună decât la Arc. Noi aşteptăm suporterii în număr cât mai mare, pentru că ultima oară când au fost alături de noi acolo ne-au dat energie. Ne dorim să vină un număr cât mai mare alături de noi, pentru că vom face tot ce depinde de noi să plece acasă fericiţi", a adăugat antrenorul dinamovist.

Ovidiu Burcă a afirmat că varianta transferului lui Dorin Rotariu a apărut târziu pentru Dinamo: "Varianta Dorin Rotariu a apărut cam târziu pentru noi. Am încercat să aducem jucători destul de devreme şi nu avem nici resurse nelimitate. E un jucător bun pentru campionatul României, nu l-am mai văzut de mult timp, dar sunt convins că a progresat, pentru că a fost la un nivel foarte bun. Dar nu contează ce mi-aş dori eu, ci ceea ce putem să transferăm, vom vedea, nu ştiu. Noi suntem descoperiţi pe o singură poziţie, de fundaş stânga, acolo încercăm să mai aducem un jucător".

Despre posibilitatea plecării lui Elias Charalambous de la FCSB la Olympique Lyon, Burcă a spus că şi-ar dori ca acesta să poată face acest pas, şi el visând să antreneze într-un campionat puternic.

"Îi doresc succes lui Charalambous, sper să ajungă în Franţa, la Lyon, e totuşi un alt nivel. Campionatul românesc e diferit poate, dar este un un campionat în care poţi să arăţi anumite lucruri şi au mai fost alte exemple când antrenori şi jucători au plecat la un nivel bun şi au făcut treabă bună acolo. Eu nu am o destinaţie clară, dar mi-aş dori şi eu cândva să ajung într-un campionat puternic din primele cinci ale Europei. Ar fi un vis devenit realitate. E prea devreme să vorbesc de naţională, deşi trendul e ăsta, dar atunci antrenezi o naţională presupune altceva, presupune analiză, experienţă, expertiză şi e cale lungă pentru mine să ajung acolo. Nu mă văd în viitorul apropiat să fiu la o naţională, indiferent care ar fi ea", a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo Bucureşti va întâlni formaţia FC U Craiova, vineri, de la ora 21:30, pe Arena Naţională, într-o partidă din cadrul etapei a 9-a a Superligii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.