Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Mihăilă este noul tehnician al echipei de handbal feminin Gloria Buzău

Federatia Romana de Handbal
handbal

Gloria Buzău este a doua echipă din Liga Naţională feminină, după CSM Bucureşti, care începe sezonul cu un nou antrenor pe banca tehnică. Clubul a bătut palma cu Ovidiu Mihăilă, tehnicianul care a pregătit Steaua Bucureşti în ultimele sezoane, potrivit Mediafax.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

Clubul a negociat în această vară cu mai mulţi antrenori din handbalul masculin, Sandu Iacob, Constantin Ştefan şi Ovidiu Mihilă, toţi cu rezultate bune în ultimii ani. Primii doi sunt azi pe băncile echipelor Steaua şi Dinamo, în timp ce ultimul a antrenat clubul din Ghencea în ultimele sezoane. Gloria Buzău a ajuns la un acord cu Ovidiu Mihăilă, dar nu a oficializat încă această „mutare”, aşteptând ca antrenorul să-şi rezolve probleme contractuale cu CSA Steaua. „I-am promis lui Ovidiu Mihăilă că îl vom susţine şi îi vom crea toate condiţiile pentru performanţă. Aceasta a fost, de altfel, şi cheia tratativelor. La fete sunt mai puţini antrenori şi nu am găsit ce ne doream noi, pentru a urca şi mai mult în performanţe”, ne-a declarat Romeo Ilie, team-manager şi antrenor secund la Gloria.

Citește și: Mega-eveniment pentru Klaus Iohannis! Când și unde va avea loc

Oficialul buzoian a vorbit şi despre obiectivele echipei: „Noi am intrat în Liga Naţională cu un plan pe trei sezoane. În primul sezon, am avut ca obiectiv evitarea retrogradării, eventual fără baraj, anul acesta ne-am propus locurile 5-8, iar în sezonul 2020-2021 ne dorim o calificare în cupele europene, dacă totul va fi normal, iar lucrurile vor decurge aşa cum au fost programate”. Gloria este una dintre echipele care au excelat pe piaţa transferurilor. Lotul a fost schimbat în proporţie de peste 60%, în topul listei de transferări fiind şase jucătoare de la SCM. Rm. Vâlcea, care au câştigat titlul în ultimul sezon; Andreea Pricopi-Rotaru, Petra Blazek, Ines Khouildi, Maria Gavrilă, Ana Maria Iuganu şi Marija Petrovic. Ana Maria Iuganu s-a despărţit oficial azi de Vâlcea, în urma unui comunicat oficial al campioanei României. Extreme stângă şi-a exprimat dorinţa să plece.

„Am avut libertate deplină la transferuri, astfel că am zis să analizăm jucătoarele importante din campionat, cele de care aveam nevoie pe posturile respective. Am încercat să acoperim toate posturile deficitare, ne-au şi plecat multe jucătoare”, a mai spus Romeo Ilie.

Lotul Gloriei Buzău pentru sezonul 2019-2020

Portari: Alina Iordache, Ana Maria Mîrcă Olariu, Petra Blazek

Citește și: Traian Băsescu face dezvăluri! Ce a vrut Klaus Iohannis să facă

Extreme stânga: Denisa Şelever, Claudia Condurache, Ana Maria Iuganu

Interi stânga: Ines Khouildi, Diana Munteanu, Raluca Petruş

Centri: Andreea Pricopi, Carmen Stoleru, Maria Gavrilă

Inter dreapta: Alina Ilie

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

Extremă dreapta: Ana Maria Simion, Andreea Taivan

Pivoţi: Alexandra Subţirică, Marija Petrovic, Oana Apetrei

O situaţie specială este a jucătoarei Natalia Vinyukova, aflată în lotul echipei Gloria Buzău. Handbalista ar fi însă a treia handbalistă în afara criteriilor de valoare propuse de FR de Handbal, după Petra Blazek şi Ines Khouildi. Clubul speră să beneficieze de o clemenţă din partea federaţiei, motivând faptul că anul trecut nu a putut beneficia de serviciile jucătoarei, din cauza unei accidentări care a ţinut-o pe margine aproape tot sezonul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.