Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Popescu, penalizat cu 5.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF, după meciul FCSB-Dinamo

www.gsp.ro
Săpunaru Ovidiu Popescu

Fotbalistul echipei FCSB, Ovidiu Popescu, a fost penalizat cu 5.000 de lei de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, ca urmare a unui incident de la meciul cu Dinamo, disputat în urmă cu o săptămână, în Liga I, potrivit news.ro.

“Dinamo 1948 SA vs. FC FCSB – Incidente – În baza art. 52.1. a, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD, se sanţionează jucătorul Ovidiu Popescu (FCSB) cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolele menţionate prevăd următoarele:

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

1 Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel:

Citește și: Inginerul din reportajul Recorder a rămas fără loc de muncă. Șeful numit politic stă pe același scaun/ Chelnărița a demisionat

a) dacă autorul este un jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri;

Articolul 12 - Sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice Persoanelor fizice şi persoanelor juridice le sunt deopotrivă aplicabile următoarele sancţiuni: a) avertisment; b) mustrarea; c) penalitate sportivă; d) restituirea distincţiilor e) munca în folosul fotbalului.

Articolul 14 bis - Sanctiunile corespunzatoare prevazute la art 12,13 si 14 se pot corobora si aplica si de sine statator in cazul in care fapta de natura disciplinara este lipsita de orice pericol sau pericolul este minim ori, dupa caz, persoana sanctionabila dovedeste lipsa culpei.

Articolul 15 – Avertismentul Avertismentul constă în notificarea verbală sau scrisă prin care se atrage atenţia celui în cauză să ia măsurile necesare pentru a nu mai săvârşi încălcări ale reglementărilor din domeniul fotbalului, o dată cu menţionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sancţiune mai gravă.

Potrivit presei sportive, la meciul de săptămâna trecută, Popescu a lovit şi a rupt astfel, în drum spre vestiare, placajul de deasupra intrării, pe care scria FC Dinamo Bucureşti 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.