Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi, de la PNL, dezvăluie noua strategie a lui Dragnea: 'neo-ceaușismul'. CARE e miza

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea gest

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că prin discursul de ieri, din Parlament, Liviu Dragnea a lansat noua ideologie a PSD: “neo-ceaușismul”. Raețchi a subliniat însă că potențialul electoral al acestei mișcări politice este de 10-15%:

“Liviu Dragnea a lansat ieri noua ideologie PSD: neo-ceausismul. Momentul ales pentru discursul nesfarsit, tipic pentru trancanitorii comunisti (de tip Castro sau Ceausescu, care nu se opreau niciodata la timp, pentru ca aplaudacii oricum n-aveau alta treaba) nu a fost deloc intamplator: chiar la inceputul comemorarii marilor momente ale Revolutiei din decembrie, de parca si-a dori sa le opreasca simbolic, sa preia stafeta tovarasului secretar-general, sa acopere amintirea luptei pentru libertate cu pasta groasa a national-socialismului. Dincolo de evidentele sale tulburari emotionale, care au putut fi observate in povestea cu asasinii care l-au privit uracios in restaurant, Dragnea lucreaza cu anumite tendinte sociale pe care incearca sa le speculeze.

Citește și: Vești bune pentru clienții RCS&RDS! Anunț important de la Digi

La o oferta politica rezonabila nu mai poate apela cu bugetul facut praf, cu inflatia scapata de sub control, cu Parlamentul calcat in picioare (se voteaza o lege de cate ori e nevoie ca sa treaca) si cu celebrele ordonante care sa-l scapa de condamnari gata oricand sa fie emise, in ciuda opozitiei a 91% dintre romani. In aceste conditii, Dragnea apeleaza la ideile aflate la periferia vietii politice, pe care niciun partid frecventabil nu e dispus sa le utilizeze: strainul rau, conspiratia anti-romaneasca, inamicul din interior (statul paralel). Exact ceea ce facea si Ceausescu in 1989, cand era la fel de izolat si nefrecventabil. Potentialul electoral al neo-ceausimului lui Dragnea nu e mare: se bucura probabil de un suport natural de 10%-15%, care poate creste pana la 25% daca ne gandim ca un numar important de romani care lucreaza in Occident (si deci detesta o astfel de doctrina anti-europeana) nu reusesc sa voteze decat cu dificultati - dar adaugam forta de mobilizare a PSD si sustinerea sa mediatica. Totusi, Dragnea nu a ales neo-ceausismul gandindu-se neaparat la alegeri, ci pentru a avea de spus o poveste care sa il duca pana la ele. O poveste prin care sa suprime manifestatiile (ca si Ceausescu), sa intoarca spatele Occidentului (ca si Ceausescu), sa conduca prin decrete (OUG) care nu pot fi intarziate de Parlament si sa sfideze orice separatie a puterilor in stat. (Pana si Dancila si Daea par alesi pentru a reinvia spiritul lui Bobu si Dinca). Neo-ceausimul lui Dragnea are misiunea de a oferi un zgomot paranoid de fond in care el sa isi anuleze pur si simplu dosarele penale.

Citește și: Decizia radicală luată de Gică Hagi! Ce se va întâmpla cu echipa sa

E adevarat ca va fi greu. Dar pariul lui Dragnea pe neo-ceausism e, totusi, unul gresit si stupid. Cu toate provocarile sale, Romania e o tara profund europeana, care nu se va intoarce in mocirla national-socialismului”, a scris Raețchi pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.