Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi (PNL), despre numirea lui Mihai Chirică în Ministerul Apărării: 'Liviu Dragnea dorește să supervizeze licitațiile vitale pentru Armata Română'

Raetchi

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este de neînțeles numirea lui Mihai Chirică de către premierul Viorica Dăncilă în funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării.

Citește și: Florin Cîțu, ieșire virulentă la adresa liderului PSD: 'Dragnea, fă plângere poporului român!'

„Este de neînțeles decizia premierului Viorica Dăncilă de numire în funcția de secretar de stat in Ministerul Apărării Naționale a domnului Mihai Dan Chirică, pana acum secretar de stat în Ministerul de Interne, cunoscut ca un apropiat al ministrului Carmen Dan, dar mai ales pentru implicarea în reprimarea protestelor de pe 10 august. Este de neinteles din doua motive:

In primul rand, domnul Chirica este cercetat pentru reprimarea violenta a manifestatiilor din 10 august. Iar Armata Romana, asa cum am mai spus, ar trebui tinuta departe de orice legatura cu momente tensionate din relatia fortelor de ordine cu societatea civila. E suficient faptul ca fostul ministru al Apararii, domnul Fifor, a intervenit in 11 august, total neinspirat, pentru a felicita si incuraja Jandarmeria (care tocmai bagase in spital, fara discriminare, sute de cetateni romani si straini). Faptul ca acum unul dintre principalii responsabili pentru reprimare a fost cooptat in conducerea ministerului Apararii, in conditiile in care este in continuare cercetat, este pur si simplu absurd.

In al doilea rand, domnul Chirica provine din sistemul de ordine publica, lucrand in Politie, fara experienta in domeniul apararii nationale. E vorba de o expertiza radical diferita.

Singura ipoteza plauzibila pentru aceasta decizie bizara este interesul lui Liviu Dragnea pentru programul de modernizare a Armatei Romane. Fara a avea nicio atributie institutionala directa, Liviu Dragnea doreste sa supervizeze (de ce?) licitatiile vitale pentru Armata Romana. Iar lunga sa colectie de dosare penale nu anunta nimic bun din acest punct de vedere”, a precizat Ovidiu Raețchi pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.