Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi propune instalarea unor camere de supravegheat în sălile grădinițelor

Ovidiu Raetchi poza

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi va depune un pachet legislativ pe care l-a numit "Niciun copil agresat în gradiniţe", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Proiectele de lege prevăd instalarea unor camere de supraveghere video în sălile grădiniţelor, prin care părinţii să poată verifica felul în care se desfăşoară programul educaţional, pedepse mai dure pentru cei care folosesc titulatura de "grădiniţă" fără să aibă autorizaţie de funcţionare, dar şi extinderea atribuţiilor DGASPC în sensul efectuării unor controale regulate la grădiniţe.

"Aceste camere vor avea şi un puternic efect disuasiv asupra educatorilor, care vor şti că sunt în permanenţă supravegheaţi. Apoi, am propus ca procesul de acordare a autorizaţiei de funcţionare pentru asociaţiile culturale sau sportive care funcţionează ca grădiniţe să fie unul mai strict, astfel încât unităţile care nu îndeplinesc cerinţele să fie închise imediat. Numărul unităţilor de educaţie preşcolară care funcţionează acum fără autorizaţie este mai mare decât credem, iar acestea nu intră în evidenţa Inspectoratelor Şcolare. Tocmai de aceea am propus ca ARACIP să fie obligată să acorde mult mai repede un răspuns la solicitarea de autorizare - în 60 de zile, iar în cazul în care răspunsul e negativ, activitatea unităţii să fie suspendată. Sigur, o altă prevedere importantă este aceea ca atât Ministerul Educaţiei, cât şi Primăria şi DGASPC să fie informate cu privire la rezultatele evaluării efectuate de ARACIP - în acest fel vom avea o evidenţă mult mai clară a pseudo-grădiniţelor", a explicat deputatul PNL.

Ovidiu Raeţchi a precizat că printre propunerile incluse în pachetul legislativ se numără şi înăsprirea pedepselor pentru unităţile care folosesc abuziv titulatura de grădiniţe: "Numărul unităţilor care funcţionează ca unităţi furnizoare de educaţie preşcolară fără să aibă autorizaţie de funcţionare este în creştere. Acest lucru este îngrijorător pentru că, ţinând cont de faptul că aceste aşa-zise grădiniţe nu intră în evidenţa Inspectoratelor Şcolare, copiii nu beneficiază de protecţia statului aşa cum ar trebui. Prin urmare, este absolut necesar ca pedepsele să fie pe măsură: folosirea titulaturii de grădiniţă în mod abuziv trebuie pedepsită conform Codului de Procedură Penală, ceea ce am şi propus printr-o propunere de lege".

Deputatul PNL a mai propus o amendare a legii, astfel încât Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să fie obligată să controleze toate unităţile publice care au în grijă copii, inclusiv asociaţiile sportive sau culturale care funcţionează ca grădiniţe.

Propunerile liberalului sunt susţinute de co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.