Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi, scrioare deschisă pentru Petre Tobă

Raetchi

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raetchi, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, în care i-a solicitat acestuia să mărească efectivele de polițiști în ziua votului, mai ales în cartierul Ferentari, spunând că există premise ca procesul de votare să fie corupt de rețele infracționale cu interese politice directe:

Stimate Domnule Ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă,

Fac un apel la dumneavoastră, pe această cale, pentru a supraveghea cu atenție, prin efectivele Ministerului de Interne, modul în care se va desfăşura procesul electoral în cartierul Ferentari, Sectorul 5, duminică, 5 iunie.

După cum știți, acest cartier a fost acaparat în ultimii ani – în mod regretabil pentru vechii săi locuitori – de veritabile rețele infracționale specializate în trafic de droguri, cămătărie, prostituție. Unele zone din cartier au fost în mod deliberat transformate într-un ghetou, astfel încât mecanismele traficului de droguri, de pildă, să fie disimulate în spatele unor intermediari săraci.

După cum știți, în fiecare zi se ridica zeci sau chiar sute de seringi din zonele critice ale cartierului Ferentari. Și este imposibil ca această realitate durabilă să nu ascundă complicități politice consolidate în ultimele decenii.

Pentru a bloca implicarea acestor clanuri infracționale în procesul deliberativ civic, pentru a elimina orice suspiciune de fraudă, vă rog pe această cale, domnule ministru, să suplimentați efectivele de polițiști aici pentru a garanta buna desfăşurare a procesului electoral. Au apărut în ultima săptămână acuzaţii privind cumpărarea de voturi, cumpărarea de buletine pentru a nu putea fi utilizate la urne, oferirea de bunuri precum mașini de spălat pentru voturi, condiţionarea votului de promisiunea de a acorda ajutoare sociale imediat după alegeri.

 

Vă reamintesc că s-a început deja recent urmărirea penală pe numele domnului Vanghelie Marian Daniel, inculpat într-un dosar de corupţie, pentru utilizarea bazelor de date ale Primăriei Sectorului 5 în propriul beneficiu politic.

 

Cred, domnule ministru, că exercitarea dreptului la vot trebuie să fie liberă, fără constrângeri de ordin material sau intimidări și sunt convins că ministerul pe care îl conduceți își va face datoria în acest sens.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.