Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani de pușcărie în Dosarul Rafo

Tribunalul București a dat decizia în Dosarul Rafo. Astfel, magistrații l-au găsit vinovat pe Ovidiu Tender, pe care l-au condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare.

Un alt greu condamnat este Marian Iancu, care a primit 13 ani și 8 luni de închisoare.

În plus, condamnații trebuie să plătească, în solidar, și aproape un miliard și jumătate de lei. Magistrații au decis menținerea sechestrului asigurator și plata de către inculpați a câte 100.000 de lei cheltuieli de judecată.

Decizia nu e definitivă.

Cu dosarul Tender are legătură și Alina Bica.

Dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania, fiind trimis la instanta in august 2006.

Rechizitoriul a fost intocmit de Alina Bica, pe atunci procuror sef birou la DIICOT.

Pe 23 august 2006, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Ovidiu Tender si Marian Iancu, alaturi de Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaureanu si Bogdan Salajan.

Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.

Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC Carom SA Onesti iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC Rafo SA Onesti.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC Carom SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia SC Carom SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.

In dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.

La randul sau, Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.