Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

P A fost lansat programul București – Oraș in- vizibil

Bucuresti

ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București este singura instituție subordonată Primăriei Municipiului București care acordă finanțare nerambursabilă în baza O.G. nr. 51/ 1998 privind îmbunătățirea sistemului de finanțare a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, astfel cum a fost modificată și completată prin O.G. nr. 2/ 2008, aprobată prin Legea nr. 199/2008.

Astfel, la data de 15.03.2016 a fost lansat programul București – Oraș in- vizibil în cadrul căruia au fost depuse 142 de proiecte culturale, program ce urmărește obiectivele candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. În urma constituirii unor comisii de evaluare și selecție, formate din specialiști în domeniul cultural, au fost alese pentru a fi finanțate 58 de proiecte în valoare totală de 2.894.571 lei.

Contractele de finațare au fost semnate la data de 30 mai 2016, urmând ca în termen de 20 de zile lucrătoare titularii proiectelor să primească suma necesară pentru demararea acestora (70% din valoarea contractului). Neonorarea clauzelor contractuale este cauzată de situația cu care ARCUB se confruntă încă din luna mai, când fostul primar interimar Răzvan Sava a refuzat semnarea documentelor necesare transmiterii alocațiilor bugetare către ARCUB.

"Voi debloca în cel mai scurt timp posibil situația existentă. Proiectele admise în cadrul programului București – Oraș in- vizibil pot continua şi se pot baza pe finanţarea oferită de ARCUB. Asa cum am promis, voi sustine sectorul cultural independent", a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.