Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Păcătoasele jocuri ale iresponsabilității. Dacian Cioloș forțează o procedură, deși PNL și UDMR îl vor întâlni doar din curtoazie (SURSE)

Inquam Photos / George Calin
Dacian Ciolos

STIRIPESURSE.RO a anunțat în cursul dimineții un schimb de mesaje și scurte apeluri telefonice între premierul demis și premier desemnat. S-a convenit o întâlnire oficială pentru mâine, o întâlnire va avea loc în 3 sau chiar 4 părți. Vor fi delegațiile PNL, ale UDMR și foarte posibil și ale Minorităților naționale. Ulterior întâlnirea a fost confirmată de Dacian Cioloș într-o declarație publică de presă.

Surse apropiate PNL și UDMR susțin pentru STIRIPESURSE.RO că va fi ”strict o întâlnire de curtoazie și nu se va pune problema unei negocieri”. Este foarte probabil ca întâlnirea să nu dureze mai mult de 10-15 minute.

Asta înseamnă că premierul desemnat, Dacian Cioloș, va fi pur și simplu înștiințat că foștii parteneri nu sunt deloc încântați de variantă și nu vor susține deloc constituirea unei majorități cu el premier. Dacaă va dura și foarte puțin, atunci tot evenimentul se va transforma practic într-un puternic șut în fund expediat de foștii parteneri în dosul premierului desemnat.

Și de aici începe marea iresponsabilitate. Actuala conducere a USR abia acum și-a dat semana ce cartof fierbinte au primit în brațe și vor forța o așa-zisă responsabilitate. Vor încropi o formulă de guvern, un program de guvernare pe care le vor depune la Parlament pentru a forța procedura de audiere și de vot.

Rămâne de văzut dacă Dacian Cioloș pus totuși în fața repingerii totale va depune mandatul sau va forța procedura parlamentară.

Ce e însă foarte sigur e că dintr-odată USR se va trezi mai izolat pe scena politică decât AUR, foștii parteneri de moțiune care acum nici nu vor să audă de un Guvern Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.