Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Păcătoșii din Parlament vor avea o capelă unde să se roage, chiar în clădirea Casei Poporului

webphoto.ro
parlament

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, cere un spațiu care să devină capelă ortodoxă.

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat, luni, o solicitare din partea președintelui interimar, Alfred Simonis, privind alocarea unui spaţiu în cadrul acestui for legislativ care să servească drept capelă ortodoxă.

„În anul 2025 Biserica Ortodoxă Română va aniversa împlinirea a 140 de ani de la recunoașterea autocefaliei sale și 100 de ani de la ridicarea sa la rangul de Patriarhie. Totodată, pe 20 februarie a.c., a fost adoptat de către Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind declararea anului 2025 drept Anul Centenar al Patriarhiei Române.

Având în vedere buna colaborare dintre Camera Deputaților și Biserica Ortodoxă Română, ținând cont de faptul că lăcașurile de cult sunt simboluri importante ale expresiei spirituale și ale implicării comunității, cu un rol primordial, vă propun să fiți de acord cu alocarea unui spațiu în cadrul Camerei Deputaților care să servească drept capelă ortodoxă și care să se constituie ca un loc de întâlnire și de celebrare a evenimentelor religioase pentru parlamentari, angajați și invitați”, se arată în solicitarea lui Simonis.

Pe 25 martie va fi sfințită Capela Camera Deputaților

Nu este prima dată când se discută despre o astfel de solicitare.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, anunța spre sfârșitul anului trecut că sprijină ideea de a crea o capelă în clădirea Legislativului.

Potrivit documentului aprobat de Biroul Permanent, Secretariatul general va identifica un spațiu astfel încât pe 25 martie să fie sfințită Capela Camera Deputaților, „care să se identifice ca un spațiu sacru și o legătură mai apropiată a parlamentarilor de ortodoxie română”.

Alte instituții își desfășoară activitatea în Parlament

Nu doar aleșii poporului lucrează acolo. În impunătoarea clădire din Piața Constituției își desfășoară activitatea Curtea Constituțională și Consiliul Legislativ. De asemenea, este un sediu de poliție, unul de pompieri, sunt restaurante și sedii mici de bănci.

Jurnaliștii acreditați la Parlament sunt, de asemenea, toată ziua acolo.

Și, în curând, și Guvernul României se va muta temporar în Casa Poporului cât timp va fi renovat Palatul Victoria unde își are sediul Executivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.