Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacientele cu cancer de sân, operate minim invaziv cu aparatură modernă la Spitalul Judeţean Sibiu

Pacientele cu cancer de sân sunt operate minim invaziv cu o aparatură modernă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de la Sibiu, informează un comunicat de presă trimis AGERPRES.

"Este vorba despre tehnica ganglionului santinelă, o abordare chirurgicală modernă utilizată în tratamentul chirurgical al cancerului de sân, cu scopul de a evita, în siguranţă, excizia ganglionilor axilari. Cele două echipe de chirurgie oncologică ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, conduse de Prof. Dr. Ciprian Tănăsescu - Clinica Chirurgie I şi Conf. Dr. Dan Bratu - Clinica Chirurgie II, au efectuat cu succes ieri, 5 martie 2024, primele două astfel de intervenţii chirurgicale, cu ajutorul aparaturii achiziţionate", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, "tehnica ganglionului santinelă, folosind ICG, are beneficii extrem de importante pentru pacientele cu cancer de sân, fiind folosită în toate centrele oncologice moderne din lume. Printre avantajele acestei intervenţii minim invazive se numără incizia mică, recuperarea postoperatorie mult mai rapidă, sechele postoperatorii minime, evitarea apariţiei limfedemului post operator, a dificultăţilor de mobilizare a braţului, toate acestea fără a renunţa la principiile de terapie oncologică. Tehnica este folosită de acum la pacientele cu indicaţie, la momentul actual existând atât dotarea necesară, cât şi experienţa necesară a echipelor operatorii."

Aparatul folosit pentru această intervenţie este parte integrantă a unui turn laparoscopic cu linie video Full HD şi IR, instrumentar şi două unităţi electrochirurgicale (cu ultrasunete şi fuziune tisulară), achiziţionat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu cu suma de 849.500 lei + TVA.

Procedura prin care încep investigaţiile pentru depistarea cancerului de sân necesită întâi o vizită la clinician. Acesta va elibera trimiterea pentru recoltarea biopsiei tumorale şi ganglionare după caz, care se va efectua în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, condus de medicul Florin Grosu. Această procedură se face cu internare de zi, astfel încât costurile suportate de pacientă să fie zero.

Totodată, în cadrul aceluiaşi laborator se pot face marcajul tumoral sau instalarea de harpon pentru ca medicul chirurg să depisteze tumora cu uşurinţă în timpul intervenţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.