Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienţi diagnosticaţi cu cancer din nord-vestul Siriei au ajuns în Turcia pentru tratament

Everyday Health
medicamente fecale tratament

Pacienţi diagnosticaţi cu cancer din nord-vestul Siriei au ajuns în Turcia pentru tratament

Circa 30 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, între care şi copii, din enclava controlată de rebeli din nord-vestul Siriei au primit permisiunea să treacă frontiera miercuri în Turcia pentru a primi tratament medical, relatează dpa, informează Agerpres.

"Aproximativ 45 de pacienţi au intrat în Turcia pentru a primi tratament, dintre care 30 sunt pacienţi care au fost diagnosticaţi cu cancer după seismul care a lovit Turcia şi Siria", a declarat dr. Bashir Ismail, directorul medical al Biroului de coordonare de la punctul de trecere Bab Al-Hawa în Turcia, pentru dpa.

El a declarat că în urma cutremului masiv care a lovit Turcia şi Siria în februarie, autorităţile turce nu au mai primit pacienţi sirieni în ţară pentru tratament medical.

"În iunie au reluat primirea pacienţilor în vârstă care primeau deja tratament în Turcia înainte de cutremur", a mai spus el.

Ismail a afirmat că noilor pacienţi cu cancer li se va permite acum să intre în Turcia săptămânal, 90 de pacienţi putând să treacă graniţa la Bab al-Hawa de fiecare dată.

Sâmbăta, o parte dintre cei 600 de pacienţi recent diagnosticaţi cu cancer au început un protest la trecerea Bab al-Hawa pentru a face presiuni asupra Turciei vecine să le permită accesul la tratament medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.