Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienții cu coxartroză au șanse mari de recuperare medicală la Spitalul Sfântul Sava

Spitalul Sfântul Sava
bolnavi tratament

Coxartroza sau artroza șoldului are drept cauză degradarea, subțierea țesutului cartilaginos ce se află în articulația șoldului, acolo unde se face legătura dintre femur și oasele bazinului. Distrugerea acestui țesut adipos, deși lentă, este ireversibilă. Astfel, la nivel mondial, coxartroza este afecțiunea care determină cel mai mare grad de invaliditate a pacienților, afectându-le grav calitatea vieții.

În aproape jumătate din cazuri, cauza bolii este necunoscută și apare mai ales la pacienții de peste 60 de ani. Cealaltă jumătate din cazuri înregistrează cauze congenitale și, astfel, pacienții afectați pot avea orice vârstă.

Afecțiunea generează durere, pierderea mobilității, precum și deformarea articulațiilor. Durerea se accentuează treptat, pe măsură ce cartilajul se degradează. Tocmai din acest motiv, al durerii care la început este suportabilă, deși, în timp, durerile apar și în timpul repausului sau în timpul somnului, pacienții ajung târziu la medic, considerând că durerea este episodică și va trece de la sine, cu un ungunet sau un antiinflamator luat fără rețetă. De aceea, ar fi indicat ca pacienții care prezintă dureri în zona articulației șoldului sau genunchilor, să se adreseze medicului ortoped.

”Eu trebuia de acum 20 de ani să fac o operație de coxartroză. La timpul respectiv am tratat-o cu indiferență, am zis că nu o să mor din cauza asta, dar uitați că mi-a zis doctorul atunci: Vezi că s-ar putea să nu mai mergi! Și așa a fost. Încet, încet nu am mai putut să merg și au început durerile. Această coxartroză a degenerat și acum, de când cu pandemia, nu am prea mai făcut mișcare și s-a acutizat. Au început picioarele să mă doară. A trebuit să mă operez, dar după operație e nevoie de recuperare

Băiatul meu s-a interesat, a căutat pe internet, că el și soția lui sunt IT-ști. Au găsit spitalul Sfântul Sava, care e special pentru recuperare. Că s-au gândit și ei:”Ce facem cu tine după ce te operezi? Că acasă noi suntem cu serviciul, cu alte treburi.”  Și au găsit acest spital. Au dat telefon aici și vă spun că sunt foarte mulțumit. Am ajuns pe mâini bune, mă simt bine. Doamne, ajută!

Acum văd că mi-am dat drumul și la mână, mi-am dat drumul și la picioare un pic, dar eu mai am și alte afecțiuni. Am un Parkinson vechi pe care îl mențin sub observație cu pilule și văd că merge.

content-image

Tot personalul e foarte bun. Nu mă așteptam să fie așa! Și mâncarea și totul pregătit ca la carte, cu disciplină. Câțiva terapeuți care se ocupă de mine și infirmierele, din 2 în 2 zile, te spală, te dichisesc, te aranjează. Nici acasă nu aveam așa program cum am aici, așa de bine. Așa că sunt mulțumit. Acum încep să merg cu bastonul. Azi, Mădălin m-a ținut și fără cadru, numai să merg.

Le recomand tuturor care au posibilitatea să vină să-și facă tratament aici, că e excepțional. Sunt condiții excepțional de bune. ”

Specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative, Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon (Ilfov) are rezultate remarcabile în privința readucerii unor pacienți de la starea vegetativă la o viață cu 70 – 80 % independență, de la tetrapareze spastice la folosirea membrelor aproape ca înainte de afecțiune.

content-image

Spitalul Sfântul Sava funcționează de numai trei ani, a fost ridicat de la zero și nu a înregistrat niciun caz de Covid. Funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști în discipline multiple, 30 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere.

La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.