Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacienții cu tetraplagie flască pot fi recuperați medical în Spitalul Sfântul Sava

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala

Pacienții cu tetraplagie flască pot fi recuperați medical în Spitalul Sfântul Sava

Adrian, un tânăr în vârstă de numai 22 ani, a paralizat în urma unui accident rutier grav, în mașina implicată el fiind pasager. Diagnosticul primit după intervențiile chirurgicale de urgență a fost unul dintre cele mai crunte pe care le poate primi un tânăr: tetraplagie flască.

Tetraplegia este una dintre cele mai severe forme de paralizie.

Afectează toate cele patru membre dar unele persoane pot înregistra și paralizia gâtului, capului și umerilor.

Pe termen lung, pacienții cu tetraplagie pot dobândi atrofie musculară, ce se poate agrava odată cu evoluarea în vârstă, sau contractarea mușchilor, care pot determina mișcări involuntare și spasme musculare. Aceste simptome pot fi ținute sub control numai prin recuperare medicală.

La data de 14 martie, când a fost intrnat în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, Adrian își putea mișca puțin mâinile, dar fără să aibă un control bun asupra lor, nu putea să stea așezat la marginea patului și nu avea rezistență la efort.

După mai puțin de două săptămâni de fizioterapie și kinetoterapie la Spitalul Sfântul Sava, Adrian rezistă mai mult la efort, a câștigat un control mai bun asupra mâinilor, a început să-și controleze și picioarele. Cea mai importantă reușită a lui Adrian este că a început să meargă cu ajutorul rolatorului.

În prezent, nu există modalități de a vindeca paralizia cauzată de tetraplegie. Prin urmare, persoanele cu tetraplegie tind să aibă nevoie de îngrijire pe tot parcursul vieții. Cu o serie de tratamente și strategii de recuperare medicală, este posibil ca pacienții  să recâștige controlul parțial sau complet asupra zonelor afectate. Psihoterapia ar putea ajuta la reducerea impactului psihologic al tetraplegiei.

content-image

Tinerii sunt adesea victime ale unor accidente grave, care îi scot din ritmul de viață obișnuit.

Fracturi de coloană, traumatisme craniene, dar și scleroze multiple sau accidente vascular cerebrale, care în ultimii ani, au o pondere alarmant crescătoare în rândul tinerilor, sunt diagnosticele cu care sunt internați pacienții în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov. Fiind fondat și condus de Alina Ion, psiholog de profesie, acest centru de excelență în recuperare medicală și îngrijiri paliative, aduce un plus în tratarea pacienților, prin proceduri psihologice și logopedie.

Spitalul Sfântul Sava este un centru de recuperare medicală, unde ajung pacienții în urma intervențiilor chirurgicale de toate tipurile. Noi am investit mult în echipamente de ultimă generație, care nu mai există în alte centre, astfel încât să putem începe recuperarea medicală, de orice natură, cât mai curând după operație. În secția de monitorizare a funcțiilor vitale, tip ATI, pacienții pot fi internați la 48 de ore după intervențiile chirurgicale și începem imediat recuperarea pasivă, adică fără niciun efort fizic din partea lor. În locul pacienților, aflați în imposibilitatea executării unor mișcări, echipamentele noastre transmit stimuli către creier și apoi către membrele afectate, astfel încât funcțiile să poată fi reînvățate, cât mai curând. Astfel, prin recuperarea medicală timpurie, pacientul cu AVC sau cu leziuni majore ale măduvii are șanse mult mai mari să-și recapete mobilitatea și, implicit independența, ceea ce pentru tineri este esențial”, explică Alina Ion, managerul Spitalului Sfântul Sava.

content-image

În acest spital, se află internați numeroși tineri pentru recuperare medicală, fie în urma AVC, fie în urma unor accidente rutiere sau accidente de muncă.

În Spitalul Sfântul Sava, recuperarea medicală se face doar cu internare, Alina Ion, împreună cu specialiștii spitalului considerând că aceasta este cea mai bună variantă de recuperare medicală deoarece pacienții beneficiază, pe durata unei singure zile, de mai multe tipuri de proceduri de fizioterapie, kinetoterapie și masaj terapeutic, între etape, pacienții putându-se odihni în saloane, fără să schimbe mediul, care le-ar putea afecta sănătatea, dar și determinarea în a urma tratamentul.

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical nou, construit de la zero, cu respectarea tuturor standardelor europene. Are 118 paturi, sală tip ATI, cea mai mare sală de fizioterapie din România și sală de kinetoterapie, dotate cu cele mai performante echipamente în materie, efectul fiind că Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.