Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pacienţii mor cu zile din cauza unor decizii politice' - acuzații extrem de grave lansate de medicii din Marea Britanie

fiercehealthcare.com
spital medici doctori internat

Asociaţia Medicală din Marea Britanie (BMA), care îi reprezintă pe medici, a declarat luni că sistemul de sănătate britanic supravieţuieşte, dar este pe muchie de cuţit, iar guvernul trebuie să acţioneze urgent, transmite BBC, relatează Rador.

Preşedintele BMA, Philip Banfield, a avertizat cu privire la întârzierile din sistemul de asistenţă medicală de urgenţă, afirmând că pacienţii mor cu zile din cauza unor decizii politice.

Guvernul de la Londra insistă că este o prioritate pe agenda sa criza din sistemul sanitar, dar ministrul sănătăţii din guvernul din umbră (guvernul opoziţiei), Wes Streeting, a declarat că oameni din întreaga ţară sunt îngrijoraţi de felul în care funcţionează sistemul britanic de sănătate.

"Situaţia cu care ne confruntăm, consider eu, este fără precedent în NHS (sistemul naţional de sănătate). Oamenii nu mai au încredere că medicina de urgenţă va fi prezentă în caz că ei vor avea nevoie. NHS pare că descurajează oamenii să mai apeleze la serviciile de urgenţă, cu excepţia cazurilor ameninţătoare de viaţă, pentru că serviciile sunt suprasolicitate. Eu consider că tocmai acest gen de abordare îi sperie pe oameni şi pune în pericol funcţionarea sistemului", a declarat Wes Steering.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.